09:21 16.08.2013

У Росспоживнаглядi вiдбудуться переговори щодо постачань української кондитерської продукцiї

2 хв читати

Перспективи вiдновлення постачань до Росiї продукцiї кондитерської фабрики Roshen (Україна) обговорюватимуться у п'ятницю в Росспоживнаглядi на переговорах з українською делегацiєю.

"Ми зустрiчаємося для того, щоб виробити якийсь механiзм. Вони (українська сторона), мабуть, таку мету мають", - заявив "Iнтерфаксу" керiвник Росспоживнагляду, головний державний санiтарний лiкар РФ Геннадiй Онищенко.

"Нашi претензiї такi: законодавство про захист прав споживачiв, тобто вiдповiднiсть якостi. Не треба органiзовувати проти Росiї опiр, не треба перекручувати факти, а треба сiдати й домовлятися", - заявив Г.Онищенко ранiше.

На запитання про перспективи повернення кондитерської продукцiї української компанiї Roshen Г.Онищенко вiдповiв: "Якщо дотримуватимуться всi вимоги, якщо буде вибудувано систему, то не виключається, звiсно, повернення".

"Але треба багато попрацювати. Треба, щоб якiсть продукцiї була стабiльною i гарантованою", - зазначив голова Росспоживнагляду.

29 липня санiтарна служба ввела заборону на постачання до Росiї продукцiї компанiї Roshen - одного з найбiльших виробникiв кондитерських виробiв в Українi.

Найбiльшi українськi виробники кондитерських виробiв України слiдом за корпорацiєю Roshen вiдчувають складнощi з постачаннями продукцiї на ринок РФ, повiдомив напередоднi агентству "Iнтерфакс-Україна" президент асоцiацiї "Укркондпром" Олександр Балдинюк.

За його словами, в бiльшостi українських експортерiв виникли труднощi з митним оформленням товарiв на кордонi з Росiєю через сумнiви росiйських митникiв у достовiрностi сертифiката походження продукцiї. У зв'язку з цим здiйснюється ретельний огляд товарiв i транспортних засобiв, затримується оформлення документiв для пропуску через пункт митного контролю.

У середу прес-служба Федерацiї роботодавцiв України повiдомила, що Митна служба РФ з 14 серпня 2013 року внесла до перелiку "ризикових" усiх без винятку українських iмпортерiв, що фактично на невизначений час блокувало постачання товарiв з України.

15 серпня в урядi РФ заявили, що рiшення про зупинення iмпорту з України ухвалювала митна служба РФ, на рiвнi Кабiнету Мiнiстрiв жодних рiшень не було. "В урядi занепокоєнi ситуацiєю, що склалася (на росiйсько-українському кордонi), оскiльки це позначається на торговельно-економiчних зв'язках. Але це рiшення митних органiв, а на рiвнi уряду жодних рiшень щодо регулювання iмпорту з України не було", - заявили "Iнтерфаксу" в департаментi прес-служби та iнформацiї уряду РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА