16:41 19.08.2013

"Запоріжсталь" призупинила всі відвантаження на адресу Росії - гендиректор

3 хв читати
"Запоріжсталь" призупинила всі відвантаження на адресу Росії - гендиректор

Запорізький металургійний комбінат "Запоріжсталь", що входить до групи "Метінвест", призупинив усі відвантаження металопродукції на адресу Російської Федерації через незрозумілу ситуацію з проходженням російської митниці, повідомив генеральний директор комбінату Ростислав Шурма в понеділок на прес-конференції за підсумками річного перебування на посаді та входження на комбінат групи "Метінвест".

"На сьогодні ми призупинили всі відвантаження нашої продукції до Російської Федерації. Близько 28 тис. тонн замовлень, продані та видані в цей місяць, на сьогодні зупинено. Ми очікуємо подальшого прояснення ситуації", - сказав Р.Шурма.

При цьому він додав, що "на сьогодні ніяких критичних зупинок немає, але щоб не погіршувати ситуацію, не випробовувати, ми ухвалили рішення призупинити".

Як повідомляється в інформаційних матеріалах до прес-конференції, за сім місяців 2013 комбінат збільшив обсяги продажу на 2,6% порівняно з аналогічним періодом 2012 року. Зокрема, на внутрішній ринок обсяги продажу зросли на 2%, на експортні ринки - на 3,4%. Незважаючи на спад у трубній промисловості України, комбінат не тільки зберіг, а і збільшив обсяги продажу г/к рулону трубним підприємствам, що дало змогу збільшити сумарні відвантаження рулону на внутрішній ринок на 38%.

Із січня по липень 2013 року "Запоріжсталь" наростила виробництво сталі - на 1,3% і прокату - на 3,3% порівняно з аналогічним періодом 2012 року. Вироблено 1,852 млн тонн чавуну, 2,208 млн тонн сталі та 1,863 млн тонн прокату.

У липні-2013 також зафіксовано значне зростання всіх виробничих показників: обсяг виробництва чавуну - на 7,6%, сталі - на 7,7%, прокату - на 9,5%. У липні вироблено 341,6 тис. тонн сталі, 282,9 тис. тонн прокату. Вперше за останні п'ять років, при роботі лише на трьох доменних печах, виплавка чавуну за місяць сягнула рекордної позначки - 286,8 тис. тонн.

"У нас є два найважливіші чинники для майбутнього успіху - сильні акціонери, які вірять у майбутнє економіки України, в майбутнє металургії. І друге - це наш трудовий колектив, тому я з упевненістю можу сказати, що вірю в майбутнє комбінату. Ми надалі підвищуватимемо ефективність, а якщо ми підвищуватимемо ефективність, то будемо конкурентоспроможними. І друге: ми інтенсивно інвестуватимемо і у виробництво, що вже почали робити, і в людей", - сказав гендиректор.

Як повідомлялося, "Метінвест", найбільший український гірничо-металургійний холдинг, констатував посилення з 13 серпня контролю з боку митних органів Росії до металопродукції, що постачається на ринок цієї країни, хоча офіційно якихось нових торговельних обмежень з боку РФ не введено і змін митного законодавства також не відбулося. У результаті на російських митних пунктах виникають транспортні черги, зриваються терміни постачань товарів з України до Росії, зокрема для російських споживачів із нафтогазової та інших системних галузей економіки цієї країни.

Федерація роботодавців України (ФРУ) раніше заявила, що Федеральна митна служба РФ з 14 серпня внесла до переліку "ризикових" усіх без винятку українських імпортерів, що фактично на невизначений час блокувало постачання товарів з країни.

"Запоріжсталь" - одне з найбільших промислових підприємств України, продукція якого широко відома й має попит на внутрішньому ринку й у багатьох країнах світу, перебуває в процесі інтеграції до групи "Метінвест", основними акціонерами якої є АТ "Систем Кепітал Менеджмент" (71,25%) і група компаній "Смарт-холдинг" (23,75%).

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА