18:15 19.08.2013

CAS пiдтверджує намiр ухвалити 20 серпня рiшення про подальшу долю "Металiста"

2 хв читати

Спортивний арбiтражний суд Лозанни (CAS) пiдтвердив, що прийняв повторну скаргу ФК "Металiст" (Харкiв) на рiшення Апеляцiйного комiтету УЄФА проти дисквалiфiкацiї клубу в єврокубках сезону 2013-2014 рр.

Як повiдомляється на офiцiйному сайтi CAS у понедiлок, рiшення суду про призупинення рiшення УЄФА вiд 14 серпня буде ухвалено, як очiкується, 20 серпня о 13.00 за київським часом.

2 серпня CAS 2 серпня ухвалив рiшення позбавити ФК "Металiст" бронзових нагород чемпiонату України сезону 2007/2008 рокiв за пiдсумками розгляду справи про договiрний характер матчу "Металiст" - "Карпати" 2008 року. Водночас iз "Металiста" й "Карпат" не знiматимуть по 9 очок у сезонi 2011/2012, отже, турнiрна таблиця того чемпiонату України залишається без змiн. Спортивного директора "Металiста" Євгена Краснiкова, згiдно з рiшенням Лозаннського суду, позбавили права провадити футбольну дiяльнiсть протягом п’яти рокiв.

7 серпня "Металiст" пробився до раунду плей-оф квалiфiкацiї дебютної для себе Лiги чемпiонiв, пройшовши "ПАОК" за сумою двох матчiв. У Салонiках харкiв'яни перемогли з рахунком 2:0, а в Харковi команди розiйшлися нiчиєю 1:1. Суперником "Металiста" в раундi плей-оф став нiмецький "Шальке". 21 серпня команди мали зiграти в Гельзенкiрхенi, а 27 серпня - у Харковi.

12 серпня ФК "Металiст" подав апеляцiю до Верховного суду Швейцарiї на рiшення Спортивного арбiтражного суду Лозанни (CAS) у справi про договiрний матч.

14 серпня було оголошено, що Апеляцiйна iнстанцiя УЄФА ухвалила рiшення щодо дисциплiнарної справи стосовно футбольного клубу "Металiст" (Харкiв) i вiдсторонила його вiд участi в єврокубках у сезонi 2013/14 рокiв. Цього самого дня робоча група УЄФА з надзвичайних ситуацiй, до складу якої входять п'ятеро членiв виконкому УЄФА, вирiшила замiнити "Металiст" на "ПАОК" на частину сезону 2013/14 рокiв у європейських клубних змаганнях.

16 серпня Верховний суд Швейцарiї призупинив рiшення Спортивного арбiтражного суду Лозанни (CAS), який визнав договiрним матч чемпiонату України "Металiст" - "Карпати" сезону 2007/2008 рр.

Цього самого дня Спортивний арбiтраж вiдмовив у задоволеннi скарги ФК "Металiст" (Харкiв) на рiшення апеляцiйного комiтету УЄФА про дисквалiфiкацiю клубу з єврокубкiв сезону 2013-2014 рр. УЄФА пiдтримав це рiшення Лозаннського суду.

Пiсля цього офiцiйний сайт "Металiста" розмiстив iнформацiю про те, що Верховний суд Швейцарiї повнiстю перегляне рiшення Лозаннського суду про матч "Металiст" - "Карпати".

Тим часом команда ФК "Металiст" має намiр уранцi 20 серпня вилетiти до Нiмеччини, де ввечерi 21 серпня вiдбудеться матч раунду плей-оф квалiфiкацiї Лiги чемпiонiв мiж нiмецьким "Шальке-04" i грецьким "ПАОКом" або "Металiстом".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА