11:13 22.08.2013

Нардеп Бригинець пропонує зробити шоломи "беркутівців" іменними

2 хв читати

Народний депутат України від фракції "Батьківщина" Олександр Бригинець пропонує Верховній Раді зобов'язати всіх представників правоохоронних органів носити особисті розпізнавальні знаки, прикріплені на спецодязі на видному місці.

Як повідомляє прес-служба О.Бригинця в четвер, відповідний проект закону про внесення доповнень до закону України "Про міліцію" (щодо запровадження спеціальних ідентифікуючих особу міліціонерів маркувань при використанні ними шоломів та інших засобів особистого захисту) №3110 депутат зареєстрував у парламенті.

У прес-службі політика зазначили, що часто під час виконання своїх обов’язків правоохоронці на вимогу громадян не можуть пред’явити документи працівника міліції – чим порушуються, зокрема, вимоги закону України "Про міліцію" та принцип гласності роботи міліції.

"Законопроект пропонує ввести спеціальне, видне ззовні маркування на шоломах і на спинах спецодягу працівників міліції, які чітко ідентифікували б особу правоохоронця. Відповідні зміни усунуть сталу протиправну практику анонімного застосування підрозділів міліції під час виконання ними функцій гарантування громадської безпеки, які використовують спеціальні засоби особистого захисту та поновлять принцип гласності роботи міліції, закріплений, зокрема в ст. 3 закону України "Про міліцію", - пояснив О.Бригинець.

Депутат висловив сподівання, що у Верховній Раді України знайдеться відповідальна більшість нардепів, яка проголосує за відповідний законопроект, щоб "правоохоронці не могли ховатися під безликими шоломами, вчиняючи беззаконня, як це було під час останнього незаконного засідання Київради".

"Міліціонер має право на шолом, але громада має право знати ім’я міліціонера, який чинить той чи інший вчинок", - переконаний О.Бригинець.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зафіксовано влучення в двох районах Харкова, інформації про постраждалих немає

На фронті за добу сталося 114 бойових зіткнень, ворог втратив 160 осіб л/с на харківському напрямку

На місці прильоту "шахеда" в Основ'янському районі Харкова сталася пожежа

Харків під атакою ворожих "шахедів"

НАТО розглядає можливість відправки військових інструкторів в Україну - ЗМІ

НБУ в четвер підвищив офіційний курс гривні на 14 коп.

Військам РФ не вистачає потужності, щоб досягти стратегічного прориву на харківському напрямку - Каволі

"Укренерго" в п'ятницю з 8:00 до 19:00 розраховує обійтися без обмежень е/е

Ворог намагається тиснути на оборону на харківському напрямку, найгарячіша ситуація на покровському напрямку

Завдяки Силам оборони сьогодні вдалося додати впевненості напрямку Вовчанська, однак загрози все ще є - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА