16:11 22.08.2013

Жителі одного з сіл Прикарпаття споживали непридатну для пиття воду - прокуратура

1 хв читати

Прокуратура Рогатинського району Івано-Франківської області під час перевірки виявила, що понад тисячу жителів села Пуків пили непридатну для пиття воду.

"Встановлено, що якість води, яку поставляє централізований локальний водопровід у с. Пуків, не відповідає санітарним нормам. Згідно з результатами лабораторних досліджень Держсанепідслужби, вміст кишкової палички у воді перевищує допустимі стандарти. Це становить загрозу здоров'ю споживачів і може викликати поширення інфекційних захворювань серед населення", - повідомляє прес-служба прокуратури Івано-Франківської області в четвер.

Однак, зазначають у прокуратурі, посадовці сільради не вживають заходів для вирішення проблеми: не здійснюється знезараження води, не забезпечується встановлення санітарно-захисної зони водопроводу. Крім того, інформує прес-служба, посадові особи сільради не мають дозволу на спеціальне водокористування та не залучають фахівців санепідстанції для постійного контролю за якістю питної води.

Внаслідок цього, зазначають у прокуратурі, понад тисячу жителів села змушені щодня ризикувати своїм здоров'ям.

Прокуратура Рогатинського району розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС Швейцарії ще не знає, чи братиме участь у можливому китайсько-бразильському "мирному саміті" щодо України

З початку повномасштабної війни СБУ знищила понад 1 тис. російських танків

Повідомлено про підозру колишньому працівнику МОН, який висміював незалежність України в соцмережах

"Укренерго" пом'якшило графіки відключень е/е на понеділок - найжорсткішими вони будуть тільки у вечірній пік

На Дніпропетровщині затримано інформатора спецслужб РФ - Офіс генерального прокурора

Положення закону "Про медіа" щодо збільшення присутності української мови на телебаченні набувають чинності 17 липня - мовний омбудсмен

Військові РФ обстріляли електроенергетичний і газовий об'єкти у двох областях - Міненерго

Росія не застосовує сучасних агротехнологій на окупованих територіях, що позначається на світовому балансі зерна, - Мінагрополітики

У Румунії автобус із 57 українцями потрапив у ДТП, 15 осіб постраждали - ЗМІ

Окупанти обстріляли за добу 13 прикордонних сіл у Чернігівській і Сумській областях, про жертви не повідомляють - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА