15:15 26.08.2013

Японія працює над подоланням наслідків витоку забрудненої води в океан із "Фукусіми-1" - глава МЗС

1 хв читати

Японська сторона докладає максимум зусиль для ліквідації наслідків витоку забрудненої води в океан із "Фукусіми-1", заявив міністр закордонних справ Японії Фуміо Кісіда.

"Дійсно, питання забруднення води на АЕС Фукусіма є об'єктом величезної міжнародної уваги, і наша країна, уряд робить усе можливе, щоб подолати ці проблеми", - сказав він на брифінгу після переговорів із главою МЗС України Леонідом Кожарою в Києві в понеділок.

Як повідомлялося, раніше компанія-оператор "Фукусіми-1" підтвердила витік радіоактивної води в океан, але запевнила, що небезпеки немає.

Експерти з Управління ядерного регулювання Японії заявили, що виявили радіоактивні речовини у воді в районі порту біля АЕС "Фукусіма-1". У зв'язку з цим експерти висловили підозри, що радіоактивна вода з АЕС вбирається в ґрунт, а потім просочується в море.

Згодом було ухвалено рішення створити робочу групу для вивчення способів запобігання витокам радіоактивної води в Тихий океан.

Компанія ТЕПКО визнала, що в зразках ґрунту і води, узятих у районі АЕС, виявлено підвищену кількість радіоактивних речовин.

У березні, квітні та червні 2013 року на АЕС "Фукусіма-1" сталася низка інцидентів із витоками радіоактивної води та перебоями в електропостачанні.

Землетрус та цунамі 11 березня 2011 року призвели до аварії на АЕС "Фукусіма-1", що стало найсерйознішою катастрофою ядерного реактора з часів Чорнобиля в 1986 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА