17:31 27.08.2013

Митники РФ повернулися до рутинного формату оформлення українських вантажiв - Мiндоходiв України

2 хв читати

Митники Росiйської Федерацiї повернулися до рутинного формату митного оформлення українських вантажiв, процес розмитнення вiдбувається без затримок, повiдомив начальник управлiння департаменту митної справи Мiнiстерства доходiв i зборiв України Iгор Тимофєєв.

"У нас є iнформацiя, що росiйськi митники повернулися до рутинного формату митного оформлення товарiв, у принципi - без затримок", - сказав вiн пiд час засiдання парламентського комiтету з питань економiчної полiтики у вiвторок.

Говорячи про оформлення та проходження кордону залiзничним транспортом, I.Тимофєєв зазначив, що на сьогоднi лише на станцiї Брянськ (РФ) спостерiгається черга з 80 вагонiв. На iнших залiзничних вузлах ситуацiю повнiстю розблоковано.

Як повiдомлялося, Мiндоходiв України та Федеральна митна служба РФ пiд час переговорiв 19 серпня домовилися, що додатковi процедури митного контролю щодо українських товарiв не застосовуються, товари українських пiдприємств перетинають росiйську митницю в штатному режимi.

За iнформацiєю прес-служби Мiндоходiв, досягнуто принципової домовленостi про те, що "головним ключовим iнструментарiєм для врегулювання та недопущення подiбних ситуацiй в майбутньому стане активiзацiя обмiну iнформацiєю мiж митними органами двох країн, проведення двостороннiх консультацiй, вироблення спiльних пiдходiв, особливо в тих моментах, коли зачiпаються iнтереси українських i росiйських компанiй".

Ранiше прес-служба Федерацiї роботодавцiв України повiдомила, що Федеральна митна служба РФ iз 14 серпня 2013 року включила до перелiку "ризикових" усiх без винятку українських iмпортерiв, що фактично на невизначений час блокувало постачання товарiв з України.

В урядi РФ заявили, що рiшення про зупинення iмпорту з України ухвалювала Митна служба, на рiвнi кабiнету мiнiстрiв нiяких рiшень не було.

Мiнiстр економiчного розвитку i торгiвлi України Iгор Прасолов 16 серпня повiдомив про пiдготовку чiткого плану дiй iз проблеми з українськими товарами на росiйськiй митницi.

У Свiтовiй органiзацiї торгiвлi повiдомили, що органiзацiї нiчого не вiдомо про торговельний спiр мiж Україною та РФ. Київ не просив про допомогу у врегулюваннi конфлiкту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА