10:20 28.08.2013

ЄС очiкує найближчими тижнями побачити конкретнi елементи прогресу України - Фюле

2 хв читати

Київ та Брюссель проаналiзували прогрес iз виконання Україною умов, необхiдних для пiдписання угоди про асоцiацiю. Просування вперед є, але ЄС очiкує побачити конкретнi елементи прогресу вже найближчими тижнями.

Як передає кореспондент агентства "Iнтерфакс-Україна", про це заявив європейський комiсар iз питань розширення та європейської полiтики сусiдства Штефан Фюле за пiдсумками переговорiв iз секретарем Ради нацiональної безпеки i оборони України Андрiєм Клюєвим у Брюсселi у вiвторок.

"Я вiтаю, зокрема, прогрес, досягнутий у пiдготовцi реформ щодо функцiонування Генеральної прокуратури вiдповiдно до європейських стандартiв, а також те, що законопроект було передано до Венецiанської комiсiї для оцiнки. Також цiную iнiцiативу Мiнiстерства юстицiї щодо органiзацiї серiї круглих столiв на тему виборчого законодавства. Водночас Європейський Союз очiкує побачити конкретнi елементи прогресу найближчими тижнями", - заявив вiн.

За словами європейського комiсара, зустрiч, що вiдбулася, мала суто технiчний характер i надала можливiсть оцiнити сторонам прогрес i проблеми, що залишаються.

Ш.Фюле звернувся до А.Клюєва з тим, що "рiшучi дiї i вiдчутний прогрес з усiх умов, якi були встановленi грудневими висновками Ради ЄС, мають бути виконанi".

Крiм того, за його словами, сторони обговорювали вирiшення проблеми вибiркового правосуддя в Українi, а також подальше реформування судової системи, питання полiпшення виборчого законодавства, повторних виборiв у п’яти одномандатних округах, встановлення чiтких правил рiвного доступу до ЗМI пiд час виборчої кампанiї, а також необхiднiсть полiпшення бiзнес-клiмату.

Ш.Фюле знову висловив стурбованiсть Брюсселя у зв'язку iз заходами, вжитими Україною у сферi торгiвлi, зокрема вiдзначивши нещодавнє ухвалення закону про утилiзацiйний збiр.

У зв'язку з цим єврокомiсар висловив переконання, що цi питання "буде вирiшено швидко i вiдповiдно до правил Свiтової органiзацiї торгiвлi.

Переговори тривали на двi години довше, нiж було заплановано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічних авіаударів по Золочеву Харківської області постраждали три людини - прокуратура

У Голосіївському районі Києва знайдено російську ракету Х-69, її бойову частину знешкоджено

ППО збила ракету над Дніпропетровщиною - голова області

Кулеба: Якщо ми хочемо зберегти мир у Європі, ми маємо перейти до європейської економіки й промисловості воєнного часу

Найближчі дні в Україні будуть теплими, вночі в середу місцями заморозки

Боррель зазначає, що українські компанії мають виробляти більше озброєння в Україні за підтримки європейських

Реєстрація для участі у вступних іспитах до магістратури стартує 7 травня і триватиме до 29 травня

В Україні без світла майже 500 населених пунктів - "Укренерго"

Понад 400 тис. споживачів одночасно залишалися без світла на Сумщині через нічний удар РФ - Міненерго

На заході та півночі України в понеділок очікуються грози

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА