12:26 28.08.2013

Лозаннський арбiтраж залишив у силi рiшення УЄФА про дисквалiфiкацiю "Металiста" з єврокубкiв - Пивоваров

3 хв читати
Лозаннський арбiтраж залишив у силi рiшення УЄФА про дисквалiфiкацiю "Металiста" з єврокубкiв - Пивоваров

Спортивний арбiтражний суд Лозанни (CAS) залишив у силi рiшення УЄФА про дисквалiфiкацiю ФК "Металiст" (Харкiв) з єврокубкiв, повiдомив перший вiце-президент клубу Костянтин Пивоваров.

"САS нам відмовив. "Металіст" в єврокубках 2013/2014 рр. не грає. Комфортна упевненість перемогла здоровий глузд", - написав К.Пивоваров на своїй сторінці у Facebook.

Він також оприлюднив рішення САS, відповідно до якого суд зобов'язав ФК "Металіст" сплатити судові витрати розміром 1 тис. швейцарських франків і заплатити по 5 тис. швейцарських франків УЄФА та грецькому клубу "ПАОК".

Як повідомлялося, 19 серпня Лозаннський суд взяв до розгляду повторну скаргу "Металіста". Український клуб запропонував прискорену процедуру розгляду апеляції з графіком подачі документів і слухань. За цим графіком остаточне рішення (про скасування або ні рішення АК УЄФА) має бути ухвалено 27 серпня, тобто за декілька днів до жеребкування групового етапу.

2 серпня Спортивний арбітражний суд в Лозанні ухвалив рішення позбавити ФК "Металіст" бронзових нагород чемпіонату України сезону 2007/2008 років за підсумками розгляду справи про договірний характер матчу "Металіст" - "Карпати" 2008 року. Водночас із "Металіста" та "Карпат" не зніматимуть по 9 очок у сезоні 2011/2012 рр., отже, турнірна таблиця того чемпіонату України залишається без змін. Спортивного директора "Металіста" Євгена Краснікова, згідно з рішенням Лозаннського суду, позбавили права провадити футбольну діяльність протягом п’яти років.

7 серпня "Металіст" пробився до раунду плей-оф кваліфікації дебютної для себе Ліги чемпіонів, пройшовши "ПАОК" за сумою двох матчів. У Салоніках харків'яни перемогли з рахунком 2:0, а в Харкові команди розійшлися нічиєю 1:1. Суперником "Металіста" в раунді плей-оф став німецький "Шальке-04". 21 серпня команди мали зіграти в Гельзенкірхені, а 27 серпня - у Харкові.

12 серпня ФК "Металіст" подав апеляцію до Верховного суду Швейцарії на рішення Спортивного арбітражного суду Лозанни (CAS) у справі про договірний матч.

14 серпня було оголошено, що Апеляційна інстанція УЄФА ухвалила рішення щодо дисциплінарної справи стосовно футбольного клубу "Металіст" (Харків) і відсторонила його від участі в єврокубках у сезоні 2013/14 років. Цього самого дня робоча група УЄФА з надзвичайних ситуацій, до складу якої входять п'ятеро членів виконкому УЄФА, вирішила замінити "Металіст" на "ПАОК" на частину сезону 2013/14 років у європейських клубних змаганнях.

16 серпня Верховний суд Швейцарії призупинив рішення Спортивного арбітражного суду Лозанни (CAS), який визнав договірним матч чемпіонату України "Металіст" - "Карпати" сезону 2007/2008 рр.

Цього самого дня Спортивний арбітраж відмовив у задоволенні скарги ФК "Металіст" (Харків) на рішення апеляційного комітету УЄФА про дискваліфікацію клубу з єврокубків сезону 2013-2014 рр. УЄФА підтримав це рішення Лозаннського суду.

Після цього офіційний сайт "Металіста" розмістив інформацію про те, що Верховний суд Швейцарії повністю перегляне рішення Лозаннського суду про матч "Металіст" - "Карпати".

28 серпня стануть відомі всі учасники групового етапу Ліги чемпіонів, а 30 серпня відбудеться жеребкування цієї стадії турніру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

Україна вже отримала партію ракет для ЗРК Patriot - Міноборони Іспанії

МЗС Франції спростувало інформацію про те, що в Україну було відправлено французькі війська

Польща продовжить абонплату за надані термінали Starlink - віцепрем'єр Федоров

Парламент Естонії запропонував Естонській православній церкві порвати з Московським патріархатом

Пожежа на "Хімрезерві" не призвела до погіршення якості повітря - голова Кіровоградської ОВА

Зеленський: Президент Литви підтвердив свою участь у Саміті миру у Швейцарії та висловив готовність активно сприяти участі інших країн

Суд засудив ухилянта до трьох років позбавлення волі - прокуратура

МСЕК встановлюватиме ступінь втрати працездатності та інвалідності військовослужбовців на підставі рішення ВЛК - МОЗ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА