13:25 28.08.2013

Двох українців, захоплених у Судані під час аварійної посадки Мі-8, звільнено - МЗС

2 хв читати

Двох українців, захоплених повстанцями на початку серпня в Судані під час аварійної посадки вертольота Мі-8, звільнено, повідомили в Міністерстві закордонних справ України.

"Тільки що Міністерство закордонних справ Судану підтвердило, що екіпаж вертольота Мі-8, зокрема двох громадян України, які здійснювали контрактні перевезення для місії ООН та були захоплені 3 серпня цього року під час здійснення вимушеної посадки, було звільнено учора ввечері, нині вони перебувають в місті Ньяла (Судан - ІФ) під наглядом сил безпеки Судану", - повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс у Києві в середу.

За його словами, стан здоров'я українців задовільний. "Це питання залишається на особливому контролі Міністерства закордонних справ України та Посольства України в Єгипті", - зазначив Є.Перебийніс.

Як повідомлялося, 3 серпня в Судані повстанці захопили вертоліт Мі-8 із двома громадянами України та одним - Судану. Вертоліт здійснив аварійну посадку біля міста Ньяла на зворотному шляху після надання гуманітарної допомоги на півдні провінції Дарфур.

У МЗС України повідомили, що захоплених у Судані членів екіпажу вертольота Мі-8 Україна не направляла для участі в місії ООН у цій країні.

"Наразі встановлено, що згаданих осіб наша країна не направляла для участі в місії ООН у Дарфурі. За наявною інформацією, вони працюють у складі екіпажу вертольота, який на контрактній основі здійснював авіаційні транспортні перевезення в інтересах згаданої місії ООН", - повідомила 13 серпня агентству "Інтерфакс-Україна" заступник директора департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Олена Ващенко.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА