12:32 29.08.2013

Заборгованість ТКЕ загрожує зривом підготовки до опалювального періоду та виконання домовленостей із "Газпромом" - "Нафтогаз"

2 хв читати
Заборгованість ТКЕ загрожує зривом підготовки до опалювального періоду та виконання домовленостей із "Газпромом" - "Нафтогаз"

Заборгованість підприємств комунальної теплоенергетики (ТКЕ) загрожує зривом підготовки до опалювального періоду та виконання домовленостей із ВАТ "Газпром", повідомила прес-служба НАК "Нафтогаз України" в четвер.

У "Нафтогазі" зазначають, що компанія вживає всіх можливих заходів для надійного та безперебійного забезпечення газом усіх категорій споживачів у період проведення опалювального сезону 2013-2014 рр.

Для планового проходження осінньо-зимового опалювального періоду керівництво держхолдингу в Москві провело переговори з керівництвом "Газпрому" щодо закачування відповідних обсягів природного газу в українські ПСГ.

Водночас реалізація запланованих компанією заходів, зокрема оплата відповідних обсягів російського газу для закачування в сховища, перебуває під загрозою у зв'язку зі зростанням заборгованості підприємств ТКЕ, яка на сьогодні становить 17,5 млрд грн.

Найгірші показники заборгованості за спожитий природний газ мають Дніпропетровська (борг - 2,5 млрд грн), Донецька (2,7 млрд грн), Харківська (2,2 млрд грн) області та Київ (2,2 млрд грн).

При цьому, згідно із затвердженим Кабінетом Міністрів балансом надходження та розподілу природного газу в Україні на 2013 рік, граничний обсяг природного газу для теплогенерувальних підприємств і ТЕЦ на виробництво теплової енергії для потреб населення, релігійних організацій і творчих спілок становить 6,3 млрд куб. м.

Однак протягом семи місяців 2013 року підприємства ТКЕ уже фактично спожили 4,7 млрд куб. м природного газу. Якщо підприємства теплоенергетики не дотримуватимуться прогнозного балансу і не знизять споживання газу, то наявні ресурси газу буде вичерпано вже в листопаді поточного року, що ставить під загрозу стабільне проходження опалювального сезону 2013-2014 рр.

"Компанія звертається до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, представників регіональної виконавчої влади, керівників підприємств теплоенергетики з вимогою вжити всіх можливих заходів щодо погашення наявної заборгованості до початку опалювального періоду 2013-2014 років", - зазначено в прес-релізі.

НАК "Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Є монополістом із транзиту та зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА