12:55 29.08.2013

Україна та РФ завершують погодження технічних деталей міжурядової угоди щодо відновлення виробництва "Русланів" - Бойко

3 хв читати

Україна та РФ завершують погодження технічних деталей міжурядової угоди щодо відновлення серійного виробництва модернізованого важкого транспортного Ан-124-100 "Руслан" вантажопідйомністю 150 тонн, яку планується підписати восени у рамках комітету з економічного співробітництва українсько-російської міждержкомісії, повідомляє в п'ятницю прес-служба віце-прем'єра України Юрія Бойка.

Згідно з повідомленням, про це Ю.Бойко заявив під час міжнародного авіакосмічного салону "МАКС-2013" (Жуковський, РФ).

"Ми сподіваємося, що перед засіданням комітету, яке проводитимуть прем’єр-міністри наших країн, ця угода буде готова до підписання", - наводить слова віце-прем'єра прес-служба.

Ю.Бойко відзначив значущість питання відновлення виробництва Ан-124 для української авіаційної промисловості та економіки України в цілому.

"Ми отримаємо величезний ринок і матимемо можливість створювати стільки літаків Ан-124, що це стане економічно привабливим. Це дасть поштовх не лише підприємству-виробникові, а й цілому колу підприємств, задіяних у цій програмі. Це для нас головне - це робочі місця і рух економіки вперед", - сказав віце-прем'єр.

Як повідомлялося, минулого тижня уряд України затвердив склад української делегації на переговорах із РФ щодо підготовці проекту угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом Російської Федерації про реалізацію та заходи державної підтримки відновлення серійного виробництва літаків сімейства Ан-124 із двигунами Д-18Т та їхніми модифікаціями".

За рішенням уряду, українську делегацію на переговорах очолить міністр промислової політики Михайло Короленко. До складу делегації увійшли також представники Мінпромполітики, Держагентства з управління державними корпоративними правами та майном, МЗС, Мін'юсту, Кабінету Міністрів, ПАТ "Мотор Січ" і ДП "Антонов".

Згідно з домовленістю прем'єр-міністрів України і РФ Миколи Азарова та Дмитра Медведєва за підсумками зустрічі в Сочі в липні, підписання статутних документів українсько-російського СП з виробництва модернізованих літаків "Руслан" планується у вересні-жовтні на засіданні комітету з питань економічного співробітництва двосторонньої міждержавної комісії.

Ан-124-100 "Руслан" - найбільший у світі серійний важкий транспортний літак вантажопідйомністю 150 тонн. Провідними операторами літака виступають українська "Авіалінії Антонова" та російська "Волга-Дніпро".

З 2006 року партнери беруть участь у програмі НАТО SALIS (Strategic Airlift Interim Solution) з надання транспортних можливостей в інтересах Альянсу та ЄС. У грудні 2012 року НАТО продовжило контракт на оренду українських і російських "Русланів" до 31 грудня 2014 року.

З 2003 року ДП "Антонов", ПАТ "Мотор Січ" (Запоріжжя) і "Волга-Дніпро" опрацьовують поетапну програму відновлення виробництва, розробки та виробництва модернізованої версії літака для світового ринку.

Згідно з різними експертними оцінками, серійне виробництво літака може бути розпочато не раніше за 2015-2020 роки, прогнозне замовлення на модернізований літак оцінюється в 40-100 літаків.

Раніше ДП "Антонов", провідний український розробник і виробник авіатехніки, запропонувало російській "Об'єднаній авіабудівній корпорації" (ОАК) створення проектних СП за перспективними з погляду ринку програмами авіапрому: транспортних Ан-70 та Ан-124, близькомагістрального Ан-140, регіонального літака нового покоління Ан-148.

Пропозиції української сторони щодо створення в авіапромі проектних СП, почавши з програми Ан-124, підтримала російська сторона під час зустрічі віце-прем'єрів України та РФ Юрія Бойка та Дмитра Рогозіна в Москві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА