09:34 30.08.2013

Суркіс: Крапку в питанні з "Металістом" поставлено, й настав час угамувати емоції

2 хв читати

Віце-президент УЄФА Григорій Суркіс закликав уболівальників та офіційних представників ФК "Металіст" (Харків) припинити інформаційну кампанію, розгорнуту з метою поставити під сумнів авторитет і неупередженість європейських органів футбольного правосуддя.

"Після вердикту Міжнародного арбітражного спортивного суду, на підставі якого Апеляційна інстанція УЄФА на один сезон дискваліфікувала ФК "Металіст" із турнірів єврокубків, у деяких українських ЗМІ було розгорнуто гучну інформаційну кампанію. Вона була спрямована на те, щоб поставити під сумнів авторитет і неупередженість європейських органів футбольного правосуддя, а також справедливість санкцій, накладених ними на харківський клуб", - ідеться в заяві Г.Суркіса, оприлюдненій на футбольному сайті pressing.net.ua у четвер.

"На жаль, від участі в цій спланованої акції не змогли утриматися й офіційні представники "Металіста" - і деякі посадові особи клубу, і ті, хто обстоював його інтереси в різних судових інстанціях. Значною мірою це посилило нагнітання необґрунтованих пристрастей навколо рішення САС, а також стимулювало прояв агресії та неповаги стосовно УЄФА", - вважає віце-президент УЄФА.

Г.Суркіс зазначив, що тепер, коли в усіх процедурних етапах цієї справи остаточно поставлено жирну крапку, настав час угамувати емоції та звернутися до здорового глузду. А це означає, що функціонування однієї з найкращих українських команд має повернутися у звичайне - змагальне русло.

"У зв'язку з цим можу тільки схвалити розсудливі заклики керівництва ФК "Металіст" до вболівальників, незважаючи на те, що не всі з них дослухалися до закликів здорового глузду", - констатував він.

Водночас Г.Суркіс зазначив, що йому, віце-президентові УЄФА, не годиться якось коментувати рішення незалежних дисциплінарних інстанцій, тим паче - інтерпретувати їх.

"І я не робитиму цього, ні у формі повчання тих, хто завинив, ні, тим паче, дискусії з ними. Водночас як член команди президента УЄФА Мішеля Платіні я твердо впевнений в одному - Європейський футбольний союз і надалі керуватиметься принципом нульової терпимості до будь-яких проявів нечесної гри", - заявив він.

Також Г.Суркіс висловив сподівання, що ФК "Металіст", його офіційні особи зроблять належні висновки з того, що сталося, аби уникнути повторення таких інцидентів у майбутньому. Адже вони можуть призвести і до небажаних турнірних наслідків, і до набагато більших репутаційних втрат.

Крім цього, віце-президент УЄФА висловив слова співчуття і підтримки всім шанувальникам харківської команди, хто вважає себе найбільш постраждалими внаслідок дискваліфікації улюбленого клубу.

"Ваше розчарування зрозуміле, ваші почуття розуміють багато вболівальників і просто нормальних людей. Мужності вам, терпіння і віри в новий "Металіст", - сказав Г.Суркіс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

В акваторії Чорного й Азовського морів нині перебувають 5 багатоцільових російських винищувачів - літаків Су-34 і Су-35

Унаслідок обстрілів у Нікопольському районі поранено місцевого жителя - Дніпропетровська ОВА

Унаслідок ракетної атаки в Кропивницькому районі поранено чоловіка, пошкоджено об'єкти інфраструктури - ОВА

За останній місяць ворог 444 рази застосував боєприпаси з хімічними речовинами - Генштаб ЗСУ

СБУ просить українців у Великодні свята обмежити відвідування масових заходів і не піддаватися на провокації

У Красногорівці частина ворожих груп встигли зайти та сховатися на території залишків вогнетривкого заводу, вживаються всі заходи, щоб вибити ворога з н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Троє мирних жителів постраждали внаслідок ворожого ракетного удару по Чугуєву - поліція

Ми всі маємо зірвати російський наступальний задум - Зеленський

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА