10:47 30.08.2013

Серед причин інциденту з рибалками в Азовському морі Шишацький назвав погану роботу Азовського управління охорони водних ресурсів

2 хв читати

Голова Донецької обласної державної адміністрації Андрій Шишацький заявив про незадовільну роботу Азовського басейнового управління охорони, використання та відтворення водних ресурсів і регулювання рибальства.

На засіданні колегії обладміністрації в четвер А.Шишацький заявив, що інцидент в Азовському морі, внаслідок якого загинули українські рибалки, став наслідком, зокрема, незадовільної роботи Азовського басейнового управління охорони, використання і відтворення водних ресурсів та регулювання рибальства.

"Президент України поставив завдання посилити контроль за територіальними підрозділами органів влади. Я - представник президента в регіоні і відповідаю за те, що тут відбувається. Від того, як працюватимуть державні службовці, залежить те, як житимуть люди", - сказав А.Шишацький під час засідання колегії облдержадміністрації в четвер.

Як повідомлялося, 17 липня близько 18.00 в Азовському морі в районі російського селища Воронцовка сталося зіткнення українського баркаса і катера берегової охорони прикордонної служби Росії.

Риболовецьке судно перекинулося, внаслідок чого загинули четверо українців, одного вдалося врятувати. Врятованого українця О.Федоровича 19 липня прооперували в райлікарні Єйська (Краснодарський край, РФ).

Прокуратура Маріуполя (Донецька обл.) відкрила кримінальне провадження щодо інциденту в Азовському морі. Маріупольська прокуратура з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері внесла відомості за цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань із попередньою кваліфікацією за ст. 291 (порушення чинних на транспорті правил) КК України. Розслідування доручено проводити слідчому відділу лінійного відділу на станції Маріуполь Управління МВС України на Донецькій залізниці.

У Росії розслідується кримінальна справа проти рибалки, що вижив. Українцю Олександру Федоровичу російські правоохоронці вже висунули обвинувачення за ч. 3 ст. 256 КК Росії (незаконний видобуток водних біологічних ресурсів). О.Федоровичу загрожує до двох років ув'язнення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА