13:55 30.08.2013

До надходження коштів від продажу стадіону "Металіст" нову станцію метро в Харкові будують за рахунок підрядних організацій

2 хв читати

До надходження коштів від продажу стадіону "Металіст" роботи на станції метро "Перемога" в Харкові виконуються за рахунок підрядних організацій, повідомив заступник директора Департаменту будівництва та дорожнього господарства Харківської міськради Анатолій Кравчук.

"На сьогодні через обмежене фінансування ми працюємо, звісно, не на повну силу, але терміни та обсяги, визначені штабом будівництва, виконуються. Наразі працюємо за рахунок коштів підрядних організацій і дуже очікуємо надходження грошей, виручених від продажу стадіону "Металіст", оскільки нам знадобиться ще рік, щоб побудувати станцію", - цитує А.Кравчука прес-служба Харківської міськради.

За інформацією А.Кравчука, наразі на станції працюють близько 50 осіб, а після початку повномасштабного фінансування кількість робітників планується збільшити до 500.

За словами А.Кравчука, будівельники вже почали рити котлован для платформи нової станції. Водночас триває підготовка до його зміцнення. Планується, що котлован буде повністю вирито за місяць, і наприкінці вересня розпочнуться бетонні роботи, закладання фундаменту, стін тощо.

"На сьогодні готовність станції, без урахування котловану для платформи, становить близько 70%, при цьому повністю побудовано два виходи зі станції, один - наполовину, ще один - поки що не будувався... Тунель від ст. м. "Олексіївська" до ст. м. "Перемога" вже готовий", - наголошується в повідомленні прес-служби Харківської міськради.

На будівництво станції метро "Перемога" вже використано близько 140 млн грн. Для завершення робіт необхідно 400 млн грн, які мають надійти від продажу стадіону "Металіст".

Як повідомлялося, 27 серпня конкурсна комісія Харківської облради визначила переможцем конкурсу єдину фірму-учасника ТОВ "СК "Стадіон Металіст", що запропонувала ціну 674 млн 522 тис. грн з урахуванням ПДВ, що на 83,84 грн перевищує початкову ціну.

Планується, що всі гроші від продажу стадіону, за винятком ПДВ, надійдуть до місцевого бюджету й будуть спрямовані на завершення будівництва станції метро "Перемога", реконструкцію Харківської обласної філармонії, Історичного музею та на інші інфраструктурні проекти.

ТОВ "СК "Стадіон Металіст" входить до структури футбольного клубу "Металіст", що належить голові спостережної ради ГК "СЄПЕК" Сергію Курченку.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Білопільська громада залишилася без електропостачання - Сумська ОВА

Війська РФ за минулий день здійснили 31 обстріл 11 громад Сумської області, поранено трьох людей, із них двоє - діти

Хамас прийняв пропозицію про припинення вогню, але Ізраїль заявив, що вона неприйнятна

Нідерланди планують постачання F-16 Україні з осені

Макрон вітає "зобов'язання" Китаю "утримуватися від продажу будь-якої зброї" Москві

Пентагон засудив "безвідповідальну риторику" Росії

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА