15:15 02.09.2013

Янукович поклав на Міноборони завдання із захисту населення від надзвичайних ситуацій - указ

1 хв читати

Президент України Віктор Янукович вніс зміни до положення про Міністерство оборони України, згідно з якими поклав на Міноборони функції захисту населення у разі надзвичайних ситуаціях .

Так , згідно з оприлюдненим на сайті глави держави в понеділок указом, до переліку основних завдань Міноборони входить "забезпечення формування державної політики у сфері цивільного захисту, захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій та запобігання їх виникненню, ліквідації надзвичайних ситуацій, рятувальної справи, гасіння пожеж, пожежної та техногенної безпеки, діяльності аварійно-рятувальних служб, профілактики травматизму невиробничого характеру, а також гідрометеорологічної діяльності".

Також Міноборони тепер здійснює нормативно-правове регулювання порядку організації та здійснення державного нагляду (контролю) за дотриманням та виконанням вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки, цивільного захисту, дозвільно-реєстраційної діяльності, оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення, за діяльністю аварійно-рятувальних служб, а також нормативно- правове регулювання порядку та умов застосування запобіжних заходів.

У зв'язку з цим, положення про Міноборони доповнено пунктами, за якими міністерство повністю спрямовує і координує діяльність Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Як повідомлялося , 24 грудня 2012 року В.Янукович своїми указами створив Держслужбу з надзвичайних ситуацій на базі МНС і Держінспекції техногенної безпеки.

Пізніше глава держави заявив, що новостворену Державну службу з надзвичайних ситуацій введено до складу Міністерства оборони України і підпорядковано військовому відомству.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить правових підстав для визнання Путіна демократично обраним і легітимним президентом РФ - заява МЗС

Фон дер Ляєн за підсумками переговорів із Сі Цзіньпіном заявила про готовність до рішучих заходів для захисту економіки ЄС

Шмигаль обговорив із новим прем'єром Ісландії Бенедіктссоном зміцнення співпраці

Оголошення РФ про навчання з нестратегічними ядерними силами - ще один доказ безвідповідальної поведінки Кремля - Стано

Зеленський запропонував ВР продовжити строк дії воєнного стану та проведення загальної мобілізації

ГУР про знищення російського катера "Мангуст": Досить нова розробка окупантів, знищено разом із БК та озброєнням

Сирський дві доби провів на покровському та курахівському напрямках, ухвалив рішення щодо посилення оборони резервами

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

На місці пожежі в Кропивницькому виявлено тіло одного загиблого - голова ОВА

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА