20:14 03.09.2013

Органи прокуратури України та Чехії тісно взаємодіють у сфері надання правової допомоги - Пшонка

2 хв читати

Генеральна прокуратура України перебуває в постійній тісній взаємодії з Міністерством юстиції та Верховною прокуратурою Чеської Республіки з питань надання правової допомоги, а також із питань виконання екстрадиційних запитів, заявив генпрокурор України Віктор Пшонка.

"Органи прокуратури України вдячні за ефективну співпрацю та високі професійні принципи, які сьогодні незмінно присутні у наших взаємних відносинах щодо кримінального переслідування та розкриття злочинів. Зокрема, йдеться про вирішення питань щодо екстрадиції та виконання міжнародно-правових доручень", - сказав В.Пшонка під час візиту до Чехії у вівторок, де провів зустріч із міністром юстиції Чеської Республіки Марією Бенешовою, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Генпрокурор України та міністр юстиції Чехії детально обговорили окремі зміни та положення нового проекту закону України "Про прокуратуру".

Під час зустрічі йшлося також про етапи реформування кримінальної юстиції в Україні, зокрема, про декриміналізацію окремих статей Кримінального кодексу, що передбачають відповідальність за економічні злочини, а також про результати практичної реалізації норм нового Кримінального процесуального кодексу України тощо.

Генеральний прокурор України підтвердив готовність української прокуратури до глибинних реформ, приведення її функцій та завдань у відповідність до європейських стандартів.

Також під час візиту до Чехії В.Пшонка зустрівся з генпрокурором Чеської Республіки Павелом Земаном.

Генпрокурори обговорили про плідну співпрацю органів обох держав у галузі надання правової допомоги під час розслідування кримінальних проваджень щодо злочинів проти особи і держави в економічній, соціальній та інших сферах.

За словами В.Пшонки, співпраця органів України та Чехії вирізняється ефективністю, а всі поточні завдання взаємодії вирішуються в плановому робочому порядку.

"Окремо я хочу подякувати за те, що наші наміри стосовно поглиблення двосторонньої співпраці в окреслених та інших сферах повністю співпадають. І підготовка української та чеської сторони до підписання меморандуму про співпрацю між Генеральною прокуратурою України та Верховною прокуратурою Чеської Республіки у сфері міжнародної правової допомоги, боротьби із транснаціональною злочинністю і легалізацією прибутків, отриманих злочинним шляхом, власне, на практиці підтверджує ці наміри", - сказав генпрокурор України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Авіація НАТО піднімалася в повітря через російські атаки по Україні, повідомляють польські військові

Зеленський про атаку на Дніпро: Ми маємо завдати поразки російському терору

На Харківщині за добу двоє постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

"Укрзалізниця" призупиняє роботу вокзалу станції "Дніпро"

У Синельниківському районі на Дніпропетровщині загинули шестеро людей, серед них діти 6 і 8 років

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА