11:48 04.09.2013

"Свобода" два дні пікетуватиме всі дипустанови Росії в Україні через українського рибалку Федоровича

2 хв читати

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" в четвер та п'ятницю пікетуватиме всі посольські установи Російської Федерації в Україні з вимогою повернути українського рибалку Олександра Федоровича на батьківщину.

"Завтра та післязавтра ми пікетуємо генеральне консульство і посольство Російської Федерації в усій Україні з вимогою до РФ повернути українського рибалку Олександра Федоровича на українську територію та проводити розслідування цього інциденту на території України", - сказав депутат фракції "Свобода" Ігор Швайка, виступаючи з парламентської трибуни в середу.

За його словами, "останнім часом Російська Федерація перейшла до війни фізичної" з Україною.

Депутат нагадав, що в Азовському морі сталося так зване зіткнення українського рибальського баркаса та прикордонного катера РФ, загинули українські рибалки, залишився в живих лише один - О.Федорович.

І.Швайка зазначив, що багато фахівців після перегляду оприлюдненого відео про зіткнення прикордонного корабля та рибальського баркаса дали оцінку діям російських прикордонників і сказали, що "вони діяли, як пірати".

Також нардеп зазначив, що російська прикордонна служба "робила все можливе для того, щоб на сьогодні цей інцидент було приховано".

Як повідомлялося, 17 липня близько 18.00 в Азовському морі в районі російського селища Воронцовка сталося зіткнення українського баркаса і катера берегової охорони прикордонної служби Росії.

Риболовецьке судно перекинулося, внаслідок чого загинули четверо українців, одного вдалося врятувати. Врятованого українця О.Федоровича 19 липня прооперували в райлікарні Єйська (Краснодарський край, РФ).

Прокуратура Маріуполя (Донецька обл.) відкрила кримінальне провадження щодо інциденту в Азовському морі. Маріупольська прокуратура з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері внесла відомості за цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань із попередньою кваліфікацією за ст. 291 (порушення чинних на транспорті правил) КК України. Розслідування доручено проводити слідчому відділу лінійного відділу на станції Маріуполь Управління МВС України на Донецькій залізниці.

У Росії розслідується кримінальна справа проти рибалки, що вижив. Українцю Олександру Федоровичу російські правоохоронці вже висунули обвинувачення за ч. 3 ст. 256 КК Росії (незаконний видобуток водних біологічних ресурсів). О.Федоровичу загрожує до двох років ув'язнення.

30 серпня Л.Кожара направив своєму російському колезі С.Лаврову листа, в якому висловив стурбованість тривалою відсутністю належної реакції російської сторони на дії її прикордонників в Азовському морі, які призвели до загибелі чотирьох громадян України, а також неможливістю повернення на батьківщину потерпілого О.Федоровича.

За його словами, українська сторона готова забезпечити проведення необхідних слідчих дій з О.Федоровичем на території України відповідно до чинних між нашими країнами міжнародних договорів.

30 серпня генеральний консул України в Ростові-на-Дону Віталій Москаленко запропонував російській стороні розглянути питання про взяття на поруки українського рибалки О.Федоровича.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

На фронті за добу відбулося 95 бойових зіткнень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА