15:38 05.09.2013

Мініфраструктури пропонує заборонити вихід пасажирів на перон під час стоянки поїзда менше 5 хвилин

3 хв читати
Мініфраструктури пропонує заборонити вихід пасажирів на перон під час стоянки поїзда менше 5 хвилин

Міністерство інфраструктури України пропонує заборонити вихід на перон пасажирів поїздів у разі, якщо стоянка поїзда становить менше п'яти хвилин, і пасажири не здійснюють висадку з поїзда.

Така пропозиція міститься в проекті наказу міністерства "Про затвердження змін до правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України", текст якого розміщено на веб-сайті міністерства.

Зазначений документ також містить низку інших нововведень, зокрема, пропонується дозволити перевезення щонайбільше двох кімнатних тварин (малі собаки, коти) у вагонах поїздів "Регіональний експрес", "Інтерсіті" та "Інтерсіті+" в ящиках, кошиках, клітках, розміщуючи їх на руках пасажира або під місцями для сидіння.

Крім того, згідно з документом, планується надати "Укрзалізниці" право залежно від пасажиропотоку та місцевих умов закривати продаж квитків на окремі поїзди до станцій, які близько розташовані від станції відправлення на шляху прямування поїзда, за наявності альтернативних поїздів до цих станцій. Згідно з чинними правилами, "Укрзалізниця" має таке право залежно від місцевих умов, а пасажиропотік у разі ухвалення такого рішення не регламентовано.

Також за умови проходження одного пасажира в окремому купе пропонується оформляти проїзд на одному проїзному документі. За умови проходження двох чи трьох пасажирів в окремому купе проїзд на всі місця оформляється на окремих бланках із зазначенням прізвища та імені у квитку одного з пасажирів цього купе, який оформляється на додаткові місця в купе.

Крім цього, пропонується здійснювати продаж проїзних документів на регіональні поїзди, які обслуговуються моторвагонним рухомим складом, за 10 діб до відправлення поїзда. Такими є електропоїзди підвищеного комфорту.

Крім цього, зазначений проект наказу міністерства пропонує оформляти проїзд дитини віком до 14 років за умови проїзду дорослого пасажира або пред'явлення раніше оформленого проїзного документа.

У частині групових перевезень документ пропонує впровадити норму: в разі, якщо кількість місць у замовленні на групове перевезення становить більше ніж половину загальної кількості місць у поїзді, пункт продажу може запропонувати замовнику перевезення у спеціальному поїзді.

Міністерство інфраструктури також пропонує скоротити з шести до трьох банківських днів термін оплати за послуги з резервування місць за безготівковим розрахунком при груповому перевезенні, а також скоротити з шести до трьох діб термін викупу зарезервованих групових квитків.

Проект наказу також регламентує пільговий проїзд студентів у поїздах і зазначає, що пільговий проїзд студентам вишів I-IV рівнів акредитації та учням професійно-технічних навчальних закладів денної форми навчання оформлюється тільки за наявності студентського (учнівського) квитка і підтвердження статусу студента (учня) денної форми навчання у Єдиній державній електронній базі з питань освіти.

Зазначена база є автоматизованою системою збору, обробки, зберігання та захисту даних щодо представників та отримувачів освітніх послуг.

У ЗМІ повідомлялося, що "Укрзалізниця" спільно з Міністерством освіти і науки України виконує роботу щодо запровадження онлайн-продажу квитків для студентів, і технічну частину питання вже вирішено, проведено попередні випробування та усунуто всі зауваження, і найближчим часом розпочнуться документовані випробування протоколами обміну між ДП "Головний інформаційно-обчислювальний центр" і Міністерством освіти і науки.

Також проект наказу Мінекономіки пропонує дозволити безкоштовну поїздку раз на рік "туди-назад" інвалідам війни ІІ і ІІІ груп та учасникам бойових дій Великої Вітчизняної війни, яким виповнилося 85 і більше років.

Раніше ця норма поширювалася на інвалідів війни I та II груп.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА