15:50 05.09.2013

Співробітнику СБУ, який потрапив у смертельне ДТП зі "швидкою" навесні у Феодосії, оголошено про підозру в порушенні ПДР

2 хв читати

Кримська військова прокуратура в четвер оголосила співробітнику СБУ про підозру в порушенні правил дорожнього руху, що спричинило загибель людей унаслідок ДТП 9 березня у Феодосії.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Кримського регіону України з нагляду за додержанням законів у військовій сфері, до суду направлено матеріали для обрання офіцеру СБУ запобіжного заходу.

"Під час досудового розслідування кримінального провадження за фактом дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася 9 березня 2013 року в м. Феодосії на перехресті вулиць Сімферопольське шосе та Чкалова, внаслідок якої загинули дві людини, 5 вересня 2013 року водію автомобіля Volkswagen-Passat повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілим тілесні ушкодження середньої тяжкості та загибель кількох осіб)", - зазначили в прес-службі.

Як повідомлялося, 9 березня у Феодосії на перетині Сімферопольського шосе і вул. Чкалова автомобіль Volkswagen Passat врізався в карету "швидкої допомоги", яка з увімкненими проблисковими маячками везла до лікарні пацієнта. Внаслідок ДТП "швидка" перекинулася, на місці загинула фельдшер 1986 р. н.

Чотирьох людей, зокрема лікаря, водія і пасажира "швидкої допомоги", а також водія іномарки госпіталізували до Феодосійської міської лікарні №1 із травмами різного ступеня тяжкості. Також постраждав пацієнт "швидкої допомоги" 1991 року народження, якого з діагнозом "кома з невідомої причини" транспортували до лікарні до потрапляння в ДТП.

У неділю, 10 березня, в лікарні помер лікар "швидкої допомоги" 1956 року народження через важкі травми, отримані внаслідок події.

За фактом аварії прокуратура Феодосії розпочала кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил дорожнього руху), яке 14 березня було передано для подальшого розслідування до кримської військової прокуратури. Проведення досудового розслідування було доручено слідчому Феодосійської прокуратури з нагляду за додержанням законів у військовій сфері. При цьому військовий прокурор Криму взяв під особистий контроль розслідування ДТП у Феодосії.

Комісія територіального управління Держгірпромнагляду в АР Крим і Севастополі за підсумками спеціального розслідування обставин події ухвалила рішення вважати ДТП "груповим нещасним випадком, пов'язаним із виробництвом". У зв'язку з цим сім'ї двох загиблих медиків і постраждалий водій автомобіля "швидкої допомоги" отримають належні виплати та компенсації.

4 квітня прес-секретар прокуратури Кримського регіону України з нагляду за дотриманням законів у військовій сфері Ольга Коробко повідомила, що військова прокуратура продовжує розслідування цієї ДТП.

Водночас Феодосійський міський суд зобов'язав слідчого визнати офіцера СБУ Михайла Анісімова потерпілим. У свою чергу кримська прокуратура висловилась проти цього і, згідно з вимогами Кримінального процесуального кодексу України, це рішення не підлягає оскарженню.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день здійснили 46 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина поранена

ВИБУХ У ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

За добу відбулося 77 бойових зіткнень, 7 - ще тривають, найгарячішим залишається покровський напрямок

110 ОМБ ім. М.Безручка: Збито черговий ворожий СУ-25

Нова зустріч у форматі "Рамштайн" відбудеться 20 травня

У Москви немає шансу підкорити нашу країну, наших людей, свідомість та історію

У Києві відкрили пам'ятний камінь на місці майбутнього меморіалу пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

"Укренерго" попереджає про можливі аварійні відключення споживачів у Харківській і Полтавській областях у неділю

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару в Харкові зросла до шести осіб

Водії міжнародних перевізників не беруть участі в протестах проти нових правил мобілізації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА