12:20 06.09.2013

Наливайченко готовий давати свідчення за провадженням про розголошення ним державної таємниці

1 хв читати

Народний депутат України Валентин Наливайченко (фракція "УДАР") заявляє, що готовий давати свідчення у кримінальній справі щодо обвинувачень на його адресу стосовно розголошення державної таємниці.

"Я готовий приходити й відповідально говорити. Все, що я робив - було публічним", - сказав В.Наливайченко журналістам у п'ятницю в Києві.

Він зазначив, що є "дуже важлива правова обставина - більшість керівників сьогоднішньої прокуратури працювали наглядовими прокурорами в той час".

За словами народного депутата, заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін був одним із них.

В.Наливайченко заявив, що якщо це провадження переросте в кримінальне, "потрібно дати можливість розслідувати".

Водночас народний депутат зазначив, що якщо це спроба політичного тиску на нього, то він цього не сприймає.

Як повідомлялося, перший заступник генпрокурора Р.Кузьмін в інтерв'ю газеті "Сегодня" заявив, що Головне управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури здійснює кримінальне провадження стосовно екс-глави Служби безпеки України Валентина Наливайченка про розголошення ним державної таємниці.

За його словами, зокрема, перевіряється інформація, надана народними депутатами, про те, що В.Наливайченко виділив співробітникам Центрального розвідувального управління кабінет у будівлі СБУ і дав їм можливість ознайомитися з таємними документами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА