12:44 06.09.2013

Питання дерегуляцiї економiки та розвитку пiдприємництва має посiсти особливе мiсце в нацпланi дiй уряду на 2014 р. - експерти АТП

2 хв читати

Експерти Американської торговельної палати (АТП) розробили для українського уряду рекомендацiї до нацiонального плану дiй на 2014 рiк щодо впровадження програми економiчних реформ на 2010-2014 роки рекомендацiї щодо шляхiв модернiзацiї економiки України.

Як зазначено в прес-релiзi АТП у п'ятницю, питання дерегуляцiї та розвитку пiдприємництва посiдає в пропозицiях особливе мiсце.

"Уже неодноразово експерти Американської торговельної палати наголошували на необхiдностi спрощення процедури вiдкриття бiзнесу й отримання документiв дозвiльного характеру, а також необхiднiсть скоротити наполовину види господарської дiяльностi, що пiдлягають лiцензуванню. Важливе мiсце мають рекомендацiї щодо пiдвищення рiвня захисту прав iнвесторiв та вдосконалення механiзмiв державно-приватного партнерства шляхом розробки й ухвалення концепцiї розвитку державно-приватного партнерства в Українi на 2013-2018 роки", - зазначено в повiдомленнi.

В АТП також наголошують, що вiдновлення довiри до фiнансового сектора та створення передумов для розвитку ринку фiнансових послуг матиме принципове значення для розвитку української економiки. В асоцiацiї наголосили на необхiдностi зосередити зусилля на створеннi прозорого ринкового механiзму рефiнансування комерцiйних банкiв в Українi й "позбутися подвiйного обмiнного курсу гривнi - "офiцiйного" та ринкового, скасувати обмеження валютних операцiй i ввести єдиний ринковий курс обмiну гривнi до iноземних валют з метою лiбералiзацiї ринкiв валюти та розрахункiв".

У рекомендацiях також iдеться про необхiднiсть створення ефективного ринку землi, внесення змiн до митного та податкового законодавства для подальшого вдосконалення адмiнiстрування податкiв i здiйснення митного контролю. Експерти органiзацiї переконанi, що втiлення зазначених пропозицiй допоможе Українi полiпшити своє мiсце в рейтингу Свiтового банку "Ведення бiзнесу" наступного року.

Окремий блок пропозицiй АТП спрямований на полiпшення законодавства щодо угод про розподiл продукцiї в паливно-енергетичнiй галузi, користування надрами та лiбералiзацiї доступу до геологiчних даних.

В АТП також наголосили на необхiдностi впровадження системи обов'язкового державного медичного страхування, пiдвищення ефективностi державного фiнансування охорони здоров'я, що загалом має сприяти зниженню смертностi серед українського населення, а також на внесеннi змiн до українського законодавства з метою полiпшення доступу українських пацiєнтiв до лiкiв i пiдтримки розвитку фармацевтичного сектора в Українi.

"Ми готовi разом з українським урядом працювати над нацiональним планом дiй, щоб документ враховував i задовольняв iнтереси громадян України, дiлової спiльноти й держави", - наводяться в прес-релiзi слова голови АТП Хорхе Зукоськi.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військовослужбовців

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА