14:18 08.09.2013

Картина "Санта Гра" Джанфранко Розі перемогла на Венеціанському кінофестивалі

2 хв читати

Фільм італійського режисера Джанфранко Розі "Санта Гра" став переможцем 70-го Венеціанського кінофестивалю, повідомляє кореспондент "Інтерфаксу".

Документальний фільм відомого режисера, що отримав головну нагороду фестивалю – "Золотого лева" - розповідає про людей, які живуть уздовж кільцевої дороги навколо Риму.

Другий за значимістю приз - Гран-прі журі - міжнародне журі на чолі з Бернардо Бертолуччі присудило драмі тайванського режисера Цай Мін-Ляня "Бродячі пси" про життя бездомної сім'ї на околиці мегаполісу.

"Срібного лева" за режисуру присуджено греку Олександро Авранасу за фільм "Міс Жорстокість", що розповідає про трагічну історію сім'ї, в якій батько ґвалтує своїх дочок, а також продає їх під час економічної кризи клієнтам.

На церемонії також вручено два Кубка Вольпі (приз за найкращу акторську роботу - ІФ). Найкращою актрисою визнано італійку Єлену Котту з фільму "Вулиця в Палермо", найкращим актором - грека Теміса Пану, який зіграв головну роль у картині "Міс Жорстокість".

Спеціальним призом журі відзначено картину німецького режисера Філіпа Гернінга "Дружина поліцейського", що розповідає про стосунки в родині молодого поліцейського маленького провінційного містечка.

Найкращими сценаристами визнано драматургів фільму "Філомена" - Стіва Кугана, Джеффа Поупа.

Ювілейний, 70-й Венеціанський кінофестиваль відбувся на острові Лідо з 28 серпня до 7 вересня. В основному конкурсі брали участь 20 картин. Російських фільмів у конкурсі не було.

Венеціанський кінофестиваль, який вважається найстарішим у світі - вперше він проводився в 1932 році за ініціативою Беніто Муссоліні і його міністра графа Вольпі. Іменем Вольпі - "Кубок Вольпі" - досі називається приз за найкращі акторські роботи.

Вітчизняні кінематографісти удостоювалися головного призу Венеціанського фестивалю - "Золотого лева" - чотири рази. У 1962 році переможцем став фільм "Іванове дитинство" Андрія Тарковського, в 1991 році - "Урга" Микити Михалкова, у 2003 році - "Повернення" Андрія Звягінцева (також він отримав "Золотого лева" за дебют), у 2011 році - "Фауст" Олександра Сокурова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Палата представників США відхилила всі поправки до законопроєкту про допомогу Україні

Литва передала Україні легкий штурмовик L-39 Albatros

Ворог завдав ударів по Одеській області ймовірно ракетами Х-59, поранено 5 осіб, серед них дитина - Сили оборони півдня

Окупанти протягом дня обстрілювали Нікопольський район, є руйнування - Дніпропетровська ОВА

Відомо про трьох постраждалих, серед них дитина, в результаті ракетного удару по Одесі - ОВА

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА