19:47 09.09.2013

Росспоживнагляд РФ запропонував Україні направити інспекторів на підприємства Roshen

2 хв читати

Росспоживнагляд запропонував Україні виконати документальну перевірку й інспекцію продукції кондитерської компанії Roshen, повідомляє прес-служба Росспоживнагляду.

"Міністрові аграрної політики та продовольства України Миколі Присяжнюку надіслано листа з пропозицією вжити відповідних заходів, що передбачають документарну перевірку й інспекцію підприємств кондитерської корпорації Roshen на території України, з переліком необхідної документації для проведення документарної перевірки", - зазначається в повідомленні.

Як повідомлялося, в липні Росспоживнагляд РФ заборонив постачання до країни шоколаду та цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках Roshen, через претензії до якості продукції. В середині серпня на переговорах у Москві глава російського відомства Геннадій Онищенко домовився з міністром аграрної політики та продовольства України М.Присяжнюком про механізм повернення кондитерської продукції Roshen на ринок Росії. Зокрема, передбачалася інспекція чотирьох українських підприємств фахівцями Росспоживнагляду. Після інспекції відомство могло допустити українську продукцію на ринок, але з контролем кожної партії.

Крім того, було досягнуто домовленості про те, що в Україні за безпеку продукції, призначеної для РФ, відповідатимуть спеціально акредитовані лабораторії.

До корпорації Roshen, одного з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, входять Київська, Маріупольська (Донецька обл.), Кременчуцька (Полтавська обл.) і дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат "Бершадьмолоко" (Вінницька обл.), а також липецька фабрика Roshen (РФ), Клайпедська кондитерська фабрика (Литва) та фабрика Bonbonettі Choco (Угорщина).

Корпорація виробляє до 200 видів кондитерських виробів: шоколадні та желейні цукерки, карамель, шоколад, печиво, вафлі, бісквітні рулети й торти. Загальний обсяг виробництва сягає 410 тис. тонн продукції на рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Донеччині через обстріли військами РФ протягом дня загинуло троє людей

У Харкові 27 травня - День жалоби за загиблими в результаті удару по будівельному гіпермаркету

У Києві в понеділок, 27 травня, лімітів е/е вистачить у середньому на 81% потреб

Найгарячішим напрямком є покровський в Донецькій області

Міноборони Швеції підтримує право України захищатися шляхом нанесення ударів по військових цілях на території РФ

Генштаб ЗС України: Різко зросла активність РФ на куп'янському напрямку, на покровському - не спадає

У всіх регіонах України в понеділок діятимуть графіки відключень світла з 06:00 до 24:00

Унаслідок ворожих обстрілів Харківщини одна людина загинула, ще четверо постраждали

Міноборони Данії та ще восьми європейських країн пропонують ЄС розширити співпрацю з ВПК України

Окупанти протягом дня десять разів обстріляли Нікопольський район, є постраждала

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА