20:23 09.09.2013

Збiльшення рекламного ринку й експорт контенту можуть вивести телемовний ринок України на прибутковiсть - експерти

3 хв читати

Збiльшення рекламного ринку й експорт телевiзiйного контенту на iншi ринки дадуть змогу вивести телевiзiйний ринок України на прибутковiсть, вважають учасники круглого столу, присвяченого телебаченню i кiно в країнах СНД, органiзованого в рамках мiжнародного форуму Kiev Media Week у Києвi в понедiлок.

"Шлях у нас такий: збiльшення рекламного ринку плюс експорт продукцiї до Росiї", - заявив керiвник медiагрупи StarLightMedia Володимир Бородянський.

Водночас учасники круглого столу - топ-менеджери медiагруп - не дiйшли єдиної думки стосовно того, який iз двох чинникiв буде вирiшальним у розвитку українського телевiзiйного ринку. Зокрема, кiнотелепродюсер Олександр Роднянський вважає, що українськi телемовцi та виробники контенту не повиннi орiєнтуватися виключно на росiйський ринок. "Дивитися на росiйський ринок як на єдиний можливий - неправильно. Треба дивитися на Схiдну Європу, на ринки iнших країн", - зазначив вiн.

При цьому, за словами О.Роднянського, головним завданням українського телеринку має стати концентрацiя зусиль для нарощування обсягiв рекламного ринку. Вiн зазначив, що обсяг українського рекламного ринку на телебаченнi становить $400 млн, а росiйського - $5 млрд, при цьому українська аудиторiя лише втричi менша за росiйську.

Експорт продукцiї до iнших країн як вирiшальний чинник у розвитку українського телевiзiйного ринку вiдзначили член ради директорiв Film.Ua Group Сергiй Созановський i генеральний директор медiагрупи "1+1" Олександр Ткаченко. Зокрема, С.Созановський вважає неправильною орiєнтацiю виключно на зростання обсягiв рекламного ринку й наголошує на необхiдностi розвитку експорту контенту, розпочатого Україною останнiми роками.

На думку В.Бородянського, розвиток ринку української телепродукцiї стримував росiйський ринок, проте останнiми роками ситуацiя змiнилася. "У нас є росiйський ринок, який стримував розвиток українського. Тiльки-но в Росiї розпочалося пiдвищення цiн, це спонукало до розвитку ринок телеконтенту в Українi. При цьому якщо ми робимо контент сьогоднi, ми насамперед орiєнтуємося на Росiю. В Українi це не окупається", - зазначив топ-менеджер StarLightMedia.

О.Ткаченко вважає, що телемовцi не повиннi забувати, що вони не є продакшном, проте експорт власної телепродукцiї допоможе медiагрупам у вирiшеннi власних проблем. "Ми не говоримо, що мовцi мають стати продакшном, але варто зауважити, що експорт є одним iз засобiв вiдшкодування збиткiв (мовцiв - IФ)", - наголосив вiн.

Одним iз способiв збiльшення обсягу українського телевiзiйного ринку реклами О.Роднянський вважає створення єдиного продавця реклами. Як приклад продюсер навiв країни, де пiшли за таким сценарiєм, тим самим посприявши виходу галузi на прибутковiсть. "Було створено єдиного продавця реклами. Це була рятiвна iдея, як жити не в мiнус", - сказав О.Роднянський.

Керiвники StarLightMedia i "1+1" загалом позитивно поставилися до iдеї консолiдацiї продажу реклами для збiльшення ринку. "Здоровi дiї, спрямованi на розвиток ринку, важливi. Об'єднання продажу? Чого не зробиш для розвитку бiзнесу", - зазначив В.Бородянський.

"Для топ-менеджера важливо, щоб бiзнес давав прибуток. У рамках цiєї парадигми ми зацiкавленi в об'єднаннi", - додав О.Ткаченко.

Мiжнародний експерт телеiндустрiї Майкл Грiндон, який був присутнiй на круглому столi, додав, що українська телевiзiйна галузь має сконцентруватися на виробництвi якiсного телепродукту, який згодом можна було б експортувати за кордон.

"Треба робити добре для себе i в майбутньому це, можливо, можна буде продавати", - наголосив вiн.

Мiжнародний форум Kiev Media Week вiдбудеться з 10 по 13 вересня в Києвi.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, інформація про постраждалих перевіряється - Синєгубов

У Києві відновили рух біля ТРЦ "Ocean Plaza" після пошкодження тепломережі - КМДА

У Вовчанську авто з цивільними потрапило під ворожий обстріл, 2 людини загинули, 2 поранені - прокуратура

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА