13:40 11.09.2013

Останньому призову на строкову службу підлягають майже 11 тисяч українців - розпорядження Кабміну

2 хв читати

Кабінет Міністрів України затвердив розпорядження, згідно з яким чисельність громадян України, що підлягають призову на строкову військову службу в жовтні-листопаді 2013 року, становитиме 10,8 тис людей.

Так, у розпорядженні Кабміну від 4 вересня зазначається, що на строкову службу до Збройних сил України призивають 5 тис. осіб, на службу до Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України - 4,8 тис , а ще тисячу громадян України призвуть для Держспецтрансслужби України.

Як повідомлялося, 30 серпня міністр оборони України Павло Лебедєв повідомив, що під час останнього призову восени поточного року на строкову службу в армію буде призвано 5 тис. осіб замість планованих раніше 7,5 тис.

"Восени цього року відбудеться останній призов до Збройних сил України, буде призвано 5 тис. осіб. У першому кварталі поточного року ми планували, що буде призвано від 7,5 до 10 тис. осіб, але сьогодні динаміка така, що ми зменшуємо кількість строковиків", - сказав він на прес-конференції в Києві.

П. Лебедєв наголосив, що паралельно триває процес набору в армію контрактників і сьогодні українська армія укомплектована контрактниками на 58%. За його словами, цього року заплановано набрати в армію 7 тис. контрактників, у 2014 році - 4,8 тис. осіб, у 2015-2017 рр.. - по 4-5 тис.

Міністр нагадав , що після завершення реформи загальна чисельність української армії становитиме 122 тис. осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА