14:03 11.09.2013

"Укркондпром" заявляє, що забезпечувальні платежі на митниці РФ становлять 20-60% вартості продукції

2 хв читати

Розмір забезпечувальних платежів, які стягує російська митниця з української кондитерської продукції, становить 20-60% вартості партії продукції, заявляє асоціація "Укркондпром".

"Але проблема не лише в поглибленій перевірці та затримках по десять і більше днів, а в так званих "забезпечувальних платежах": маємо віддати росмитниці ще 20-60% вартості нашої продукції як гарантію, що ми не порушуємо нічого", - написав президент асоціації Олександр Балдинюк на своїй сторінці в мережі Facebook.

За його словами, ніякі кошти із забезпечувальних платежів не було повернено українським виробникам.

О.Балдинюк зазначає, що процедури Федеральної митної служби РФ призвели до скорочення українського експорту приблизно на 50%.

"Це орієнтовно втрата $300 млн на рік. У натуральному виразі - тисяч, напевно, 100 тонн", - пише президент "Укркондпрому".

Як повідомлялося, в серпні О.Балдинюк заявив, що у більшості експортерів українських кондвиробів виникли труднощі з митним оформленням товарів на кордоні з Росією через сумніви російських митників у достовірності сертифіката походження продукції (СТ-1). У зв'язку з цим проводився ретельний огляд товарів і транспортних засобів, затримувалося оформлення документів для пропуску через пункт митного контролю.

За даними "Укркондпрому", складнощі на російському кордоні стосувалися також транзиту кондитерських виробів з України.

Водночас, зазначив О.Балдинюк, Митна служба РФ для спрощення процесу запропонувала українським кондитерам внести на спецрахунок "забезпечувальний платіж" у сумі, еквівалентній митному тарифу на цей товар для європейських імпортерів, тоді як сертифікат СТ-1 дає змогу виробникам безмитно ввозити продукцію на ринок РФ.

Заборону на ввезення на територію РФ кондитерської продукції українських фабрик корпорації Roshen ввів Росспоживнагляд із 29 липня. Спочатку йшлося про виявлення в продукції токсичної речовини - бензопірену.

Російське відомство 6 серпня повідомило, що "головною причиною невідповідності кондитерських виробів є невиконання законодавства у сфері захисту прав споживачів (вимоги до маркування харчової продукції - невідповідність інформації про харчову цінність продукції, зазначеної на етикетці)".

Позапланові перевірки продукції корпорації Roshen здійснили відповідні органи Казахстану, Узбекистану, Таджикистану, Киргизії та Молдови: порушень не виявлено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

За добу на фронті вдвічі зросла кількість бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 ворожих атак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА