17:23 11.09.2013

МОЗ України відмовляється від паперових медичних карток

2 хв читати

Міністерство охорони здоров'я України впроваджує Всеукраїнський електронний реєстр пацієнтів (ЕРП), і паперові медичні картки найближчим часом стануть історією, заявив заступник міністра охорони здоров'я Роман Богачов.

"Із переходом на електронну систему збору та зберігання інформації відійдуть у минуле і проблеми, пов’язані з паперовим медичними картками. Нині картки зберігаються за місцем проживання пацієнта, і з цим пов’язані тривалі бюрократичні процедури. Також виникають труднощі у процесі збору анамнезу, наприклад, коли пацієнт потрапляє до закладу охорони здоров’я у невідкладному стані без медичної картки. Часом через людський фактор трапляються випадки втрати медичної інформації. Централізований ЕРП дасть змогу вирішити ці питання, що, безумовно, підвищить доступність медичної допомоги", - цитує прес-служба МОЗ Р.Богачова в середу.

Персональні дані пацієнтів розміщуватимуться на серверному обладнанні МОЗ України, що дасть можливість централізовано забезпечувати контроль за їх збереженням. Таке рішення було ухвалено на основі аналізу роботи ЕРП у тестовому режимі у пілотних регіонах – Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях і місті Києві.

"Упровадження електронного реєстру пацієнтів автоматично модернізує службу медичної статистики, завдяки якій здійснюватиметься облік обсягів і моніторинг якості фактично наданих населенню медичних послуг. А це - одна з умов комфортного переходу до страхової медицини", - зазначив заступник міністра.

Водночас у прес-службі міністерства зазначили, що впровадження електронного реєстру пацієнтів - лише один з етапів інформатизації охорони здоров'я, який здійснюється за допомогою залучення інвестицій. "Головним інвестором у цьому напрямі є Світовий банк, який не лише фінансово, а й ідеологічно підтримує Міністерство охорони здоров’я України в новітніх перетвореннях", - зазначили в прес-службі МОЗ.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

В аварії автобуса FlixBus у Німеччині постраждало дві українки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА