11:35 12.09.2013

Суд позбавив нардепа Ігоря Маркова депутатського мандата

1 хв читати

Вищий адміністративний суд України визнав неможливим достовірно встановити результати виборів до Верховної Ради в 133-му окрузі (Одеська обл.), а також визнав відсутніми статус і повноваження народного депутата в Ігоря Маркова.

Відповідне рішення оголосив суддя ВАСУ Юрій Цвіркун у четвер за позовом екс-народного депутата Юрія Кармазина.

Суд також скасував постанову ЦВК від 23 листопада 2012 року в частині реєстрації І.Маркова народним депутатом і зобов'язав ЦВК ужити заходів для організації, підготовки та проведення повторних виборів в одномандатному виборчому окрузі №133.

Як повідомлялося, до ВАСУ з вимогою про позбавлення І.Маркова депутатського мандата звернувся екс-народний депутат Ю.Кармазин. На підтвердження своїх вимог він долучив листа головного слідчого управління МВС України про фальсифікацію на виборах народних депутатів 28 жовтня 2012 року понад 6 тис. підписів на користь І.Маркова.

Цього листа було направлено на адресу ЦВК у рамках розслідування кримінальної справи, відкритої Головним слідчим управлінням МВС України за заявою Ю.Кармазина.

Водночас раніше ВАСУ відмовив у розгляді аналогічного позову заступника голови Одеської облради Олексія Гончаренка про позбавлення І.Маркова депутатського мандата.

Як повідомлялося, 133-й округ був одним із найпроблемніших в Одеській області. Серед інших порушень тут масово використовувалися ручки з чорнилом, що зникає. Співробітники міліції зафіксували використання таких ручок щонайменше на 40 дільницях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА