13:08 12.09.2013

"Яндекс" вивчив запити українців про прикмети та забобони

2 хв читати

За останні півроку українські користувачі "Яндексу" зробили близько 200 тис. запитів зі словами "чому не можна", майже дві третини таких запитів пов'язані з забобонами та прикметами.

Пояснення забобонним заборонам користувачі хочуть знайти у зв'язку з різними важливими подіями в житті, зокрема, "чому не можна одружуватися в червні", "чому не можна стригтися під час вагітності", "чому не можна хрестити першою дівчинку", "чому не можна вітати завчасно". Також багато повір’їв стосується всього, що пов'язано зі сном і ніччю.

"Яндекс" склав топ-5 популярних запитів українців про забобонні заборони - "чому не можна". До п'ятірки ввійшли заборони дивитися в дзеркало вночі, фотографувати сплячих, спати ногами до дверей, дарувати годинник і відзначати 40 років.

Окрім заборон, користувачі цікавляться повір'ями, що передбачають майбутнє. За останні шість місяців українці задали "Яндексу" понад 1,5 млн запитів зі словами "прикмета" й "до чого". Найчастіше шукали прикмети, пов'язані зі сновидіннями, - "до чого сниться весілля", "яка прикмета, якщо уві сні загубив ключі". Також запитували про події, що відбуваються наяву, зокрема, "що за прикмета: перегоріли одночасно всі лампочки в квартирі", "голуб залетів у вікно, яка прикмета", "до чого свербить ліве вухо" або "до чого розбивається дзеркало".

Яндекс також склав список найцікавіших запитів: "забобон щодо відправлення потягів у непарний час у хвилинах", "чому не можна фотографувати немовлят у хмарах", "муха потрапила в чай - прикмета", "прикмета чхання правдива", "прикмета: якщо вночі спалахнув смітник із квітами з весілля, то це до чого", "яка прикмета, якщо в будинку квітка декабрист", "що за прикмета, коли читаєш замовляння, і пішов дощ", "прикмета: якщо іноді сверблять частини обличчя", "прикмета: червоне яблуко, подароване в 1-му класі", "прикмета про білок".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польські фермери відновили блокування доріг на прикордонні переходи "Краківець" і "Шегині" - Держприкордонслужба

Доценко: Український Червоний Хрест передає досвід, набутий під час війни, міжнародним партнерам

За час війни Росія зруйнувала і пошкодила понад 20 офісів і складів ТЧХУ - Доценко

Понад 20 загонів швидкого реагування ТЧХУ працюють в Україні - гендиректор Доценко

ВАКС засудив мера Рені до дев'яти років позбавлення волі

Держмитслужба України: Ймовірно, планується блокування пункту пропуску "Медика-Мостиська"

Пошуково-рятувальну операцію в Чернігові завершено: 18 загиблих, 78 поранених

Збито всі 13 ударних безпілотників "Шахед", які атакували Україну

Суд обрав запобіжний захід організаторам злочинної групи Чернівецької митниці

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА