10:13 13.09.2013

Суд у справі обвинуваченого в нападі на журналістів 18 травня в Києві Ярошенка перенесено на 20 вересня

2 хв читати

Шевченківський районний суд Києва переніс слухання справи за обвинуваченням Андрія Ярошенка в хуліганстві та перешкоджанні журналістській діяльності 18 травня в Києві на 20 вересня.

"Відкласти судове засідання на 10.00", - сказав на засіданні в четвер головуючий суддя.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таке рішення суд ухвалив у зв'язку з тим, що у А.Ярошенка станом на п'ятницю немає адвоката.

Зокрема, в обвинуваченого залишився той самий адвокат, що був у нього під час судового процесу разом із ще трьома підсудними (Вадимом Тітушком, Сергієм Приходьком та Михайлом Пшуком), проте після підписання останніми мирової угоди з журналістами А.Ярошенко відмовився від свого адвоката.

Як повідомлялося, 18 травня вдень на вул. Великій Житомирській у Києві виник конфлікт між представниками опозиції та групою невідомих молодих людей спортивної статури, який згодом переріс у бійку. Молоді чоловіки почали кидатися пляшками з водою і камінням. У результаті декілька людей дістали тілесних ушкоджень.

Під час інциденту постраждали журналістка "5 каналу" Ольга Сніцарчук та фотограф видання "Коммерсант" Владислав Содель.

Бійка трапилася під час акції опозиції "Вставай, Україно!" (на Софійській площі) та мітингу під егідою Партії регіонів (на Європейській площі). Інцидент стався поряд із будівлею київського главку МВС.

Міліція проводила службове розслідування у зв'язку з інформацією про неналежну реакцію співробітників міліції на інцидент і за результатами розслідування притягнула кількох керівників середньої ланки до дисциплінарної відповідальності. Також було звільнено заступника начальника столичного главку та керівника київського "Беркута".

21 травня за підозрою в хуліганстві на акціях затримали жителя Київської області Вадима Тітушка. 22 травня Шевченківський райсуд ухвалив рішення відпустити його під заставу в 22,94 тис. грн.

30 серпня В.Тітушко, С.Приходько та М.Пшук підписали з журналістами мирову угоду.

2 вересня Шевченківський райсуд Києва засудив В.Тітушка до позбавлення волі терміном на три роки з відстроченням виконання на два роки, М.Пшука і С.Приходька - до обмеження волі терміном на два роки з відстроченням виконання на півтора року.

А.Ярошенко мирову угоду не підписав.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

На облаштування укриттів Латвії необхідно понад 98 млн євро - доповідь

3 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РФ прогресує на полі бою, а війна навряд чи закінчиться найближчим часом - глава розвідки США

Окупанти за минулий день обстріляли 9 громад Сумської області, зафіксовано понад 200 вибухів

Основний удар Росії розпочнеться наприкінці травня або на початку червня - ГУР

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА