12:03 16.09.2013

Єврокомісія пропонує Енергоспівтовариству посилити норми щодо викидів ТЕС, збільшивши терміни їх імплементації

2 хв читати

Європейська Комісія пропонує Енергетичному співтовариству замінити чинну директиву 2001/80/ЄС "Про обмеження викидів деяких речовин, що забруднюють повітря, від великих установок спалювання" із терміном імплементації до 2018 року на жорсткішу директиву 2010/75/EU "Про промислові викиди", але з терміном імплементації до 2022 року, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" заступник директора секретаріату Енергоспівтовариства Дірк Бушле (Dirk Buschle).

"Відповідно до пропозиції (Єврокомісії - ІФ), директиву "Про промислові викиди" члени Енергоспівтовариства, зокрема Україна, мають імплементувати до 1 січня 2022 року. Цю пропозицію обговорюватимуть 17 вересня у Відні, я очікую, що обговорення буде жвавим. Рішення ради міністрів Енергоспівтовариства з цього питання можна очікувати в жовтні цього року. Думаю, стежити за розвитком подій буде цікаво не лише представникам енергетичного сектора, а й громадянам України", - сказав він.

Як зазначив співрозмовник агентства, Енергоспівтовариство розуміє складність завдань, які стоять перед Україною та іншими країнами в контексті зниження викидів ТЕС, проте послаблення зобов'язань не обговорюється.

"Ми повною мірою усвідомлюємо серйозність викликів, пов'язаних із впровадженням директиви, переважно вони пов'язані із загрозливим віком ТЕС. Секретаріат Енергоспівтовариства два роки тому розпочав регулярне інституційне обговорення, проведення семінарів із питання, як краще структурувати підготовчий процес. Нині в Енергоспівтоваристві обговорюється питання, яким краще шляхом рухатися для досягнення наших спільних цілей з урахуванням обмежених ресурсів, але не питання уповільнення зусиль зі скорочення викидів", - зазначив Д.Бушле.

Заступник директора секретаріату Енергоспівтовариства наголосив на важливості забезпечення громадян чистим повітрям, незважаючи на всі складнощі зі скороченням викидів ТЕС.

"Членство в Енергетичному співтоваристві означає: громадяни України можуть розраховувати, що дихатимуть повітрям не більш брудним, або ж небезпечним для здоров'я, ніж у будь-якій іншій державі-члені ЄС", - резюмував Д.Бушле.

Як повідомлялося, енергохолдинг "ДТЕК", що володіє значною часткою вугільної генерації в Україні, вважає, що країні необхідно розпочати переговори з Енергоспівтовариством про перегляд узятих на себе зобов'язань у частині скорочення викидів ТЕС.

За словами генерального директора "ДТЕК" Максима Тимченка, для приведення українських вугільних ТЕС до вимог директиви 2001/80/ЄС необхідно інвестувати $13-15 млрд, джерела надходження яких не визначено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США не допустять поразки України - глава Пентагону, відкриваючи "Рамштайн-20"

ГУР МО України здійснило низку кібератак по російських об'єктах

У Києві шахраї підробляли листи від військових частин й отримали 1,7 млн грн гуманітарки - Офіс генпрокурора

Найближчої доби в більшості областей України очікуються дощі, місцями з мокрим снігом - Укргідрометцентр

У Мінветеранів мають намір перезавантажити проєкт "Помічник ветерана"

ГУР допомагає РДК і "Свободі Росії" боротися з режимом у РФ - Юсов

Польща і Німеччина 26 березня запустять коаліцію "бронетанкових спроможностей" для України

В Україні частка негрошових соціальних послуг становить лише 6% - Жолнович

Експрацівник оборонного заводу в Миколаєві за допомогою дронів шпигував для ворога за комплексами ППО

В Україні зростає "чорний ринок" документів про підвищення кваліфікації для вчителів - освітній омбудсмен

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА