12:54 16.09.2013

Генпрокуратура повідомляє про перебування Мельника в США - Москаль

2 хв читати

Колишній ректор Національного університету Державної податкової служби Петро Мельник перебуває в м. Сан-Маркосі в Каліфорнії (США).

Як повідомляється на офіційному сайті народного депутата Геннадія Москаля в понеділок, про це повідомляє Генеральна прокуратура у відповідь на запит депутата.

Генпрокуратура також поінформувала, що в США направлено запит про надання правової допомоги в кримінальному провадженні, відкритому стосовно П.Мельника.

Водночас Г.Москаль повідомив, що екс-ректор виїхав до США не як громадянин України, а як громадянин однієї з прибалтійських республік, маючи на руках паспорт цієї країни. Депутат уточнив, що писати про правову допомогу в питанні екстрадиції може тільки ця прибалтійська країна, громадянином якої він в'їхав до США.

Раніше ЗМІ писали про перебування П.Мельника в США, проте офіційного підтвердження цієї інформації не було.

Як повідомлялося, екс-ректора затримали 27 липня співробітники Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України. Він вимагав та отримав від двох українців хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів до свого вишу.

1 серпня Печерський райсуд Києва обрав для нього запобіжний захід у вигляді утримання під домашнім арештом. П.Мельнику було заборонено залишати місце проживання, за винятком тих ситуацій, коли йому знадобиться медичний огляд або лікування.

7 серпня на екс-ректора наділи електронний браслет, при цьому, за даними правоохоронців, процедура була швидкою: правоохоронці не налаштовували програму, без якої пристрій не працює. П.Мельник був першим високопосадовцем і першим арештантом у Київській області, щодо якого було застосовано такий спецзасіб.

Тим часом 9 серпня стало відомо, що П.Мельник утік з-під домашнього арешту, позбувшись електронного браслета. МВС оголосило його у всеукраїнський розшук. 14 серпня його було оголошено в міжнародний розшук за лінією Інтерполу.

27 серпня міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко повідомив, що правоохоронці встановили місцезнаходження П.Мельника, триває підготовка до його затримання і подальшої екстрадиції на територію країни. Водночас глава МВС не уточнив, у якій країні заплановано затримання П.Мельника.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

Вихідні в Україні будуть теплими, на заході країни та на Лівобережжі короткочасні дощі й грози

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА