11:15 17.09.2013

За літній період у Криму не було жодного масштабного займання або пожежі в екосистемах - глава ДСНС

2 хв читати

Глава Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських зазначає, що за літній період у лісистій і гірсько-лісистій місцевості Криму не було жодного масштабного займання або пожежі.

"Ми поставили перед собою амбітну мету, щоб за літній період у Криму не було жодного займання, не кажучи вже про великі пожежі, які траплялися, як правило, щороку. Й нам це вдалося. Станом на 30 серпня в Криму не було жодного займання, я вже не кажу про великі пожежі. Ще ми поставили для себе завдання ліквідовувати лісові пожежі на початковому етапі, що нам також вдавалося робити", - розповів він в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, з урахуванням специфіки Криму особовий склад і техніку завчасно розмістили у важкодоступній місцевості півострова. ДСНС постійно тримала в автономії два вертольоти й один літак Ан-23П, а не один вертоліт, як раніше.

М.Болотських зазначив, що окремий план реагування на НС у природних екосистемах України в пожежонебезпечний період був готовий уже у квітні й затверджений на рівні уряду. Він передбачав зосередження 51 тис. людей особового складу та 11 одиниць техніки.

Він пояснив, що нововведення під час підготовки до літнього періоду полягало в завчасному зосередженні сил і засобів у найбільш пожежонебезпечних регіонах країни й у залученні максимальної кількості авіаційної техніки: восьми вертольотів із водоскидними пристроями та три пожежні літаки Ан-32П, які несуть вісім тонн води.

Глава ДСНС також наголосив, що було виконано масштабну роз'яснювальну роботу серед населення. "Ми успішно співпрацюємо з волонтерськими організаціями, з місцевими органами виконавчої влади. Щодня, особливо у вихідні, коли в деяких регіонах був максимальний, п'ятий клас пожежної небезпеки, тимчасово заборонявся або обмежувався допуск до лісових масивів, організовувалося патрулювання територій", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА