16:19 17.09.2013

Парламент Естонії відмовився перекладати основні закони російською

1 хв читати

Парламент Естонії на засіданні у вівторок відкинув пропозицію опозиційної соціал-демократичної партії про переклад російською мовою основних законів країни.

За цю пропозицію проголосували 35 депутатів, проти 29, тоді як для ухвалення закону потрібно було набрати не менше половини голосів депутатів або не менше 51 з 101.

Згідно з пропозицією соціал-демократів, уряду було запропоновано перекласти російською мовою не менше 50 законів, що регулюють повсякденне життя жителів держави, статус іноземців та захист основних прав людей.

Ідею перекладу російською мовою законів підтримали і різні експерти: центр політичних досліджень Praxis, Інститут балтійських досліджень, Естонський центр із прав людини, фахівці у сфері права.

Один з ініціаторів пропозиції, віце-голова СДПЕ Євген Осиновский висловив жаль з приводу позиції правлячих партій, що не бажають, на його думку, розібратися із суттю законопроекту.

"Наша мета була чіткою і зрозумілою - підвищити правову обізнаність людей, для яких естонська не є рідною мовою, а також ефективність надання правової допомоги", - сказав парламентар.

В Естонії близько третини населення країни є некорінними жителями, багато з яких не знають естонської мови і слабо орієнтуються в законодавчій базі держави, на що неодноразово вказували правозахисні організації та експерти, зокрема міжнародні.

Водночас парламент ухвалив у 2011 році рішення про переклад до 2014 року всіх законів англійською мовою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА