09:40 18.09.2013

Вищий адмінсуд визнав законними платежі під час оформлення закордонного паспорта - Міграційна служба

1 хв читати
Вищий адмінсуд визнав законними платежі під час оформлення закордонного паспорта - Міграційна служба

Вищий адміністративний суд України постановив, що до обов'язкових платежів під час оформлення закордонних паспортів належить не лише державне мито, а й вартість державної послуги та вартість бланка паспорта.

Як повідомляє прес-служба Державної міграційної служби України, 17 вересня Вищий адмінсуд повністю задовольнив касаційну скаргу управління ДМС України в Запорізькій області та скасував постанову Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 19 лютого 2013 за позовом жителя Запорізької області з питань оплати послуги з оформлення та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон та залишив у силі рішення суду першої інстанції, яким заявнику було відмовлено у задоволенні позову.

Основною вимогою позивача було оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон зі сплатою лише 170 грн (державне мито), тоді як постановами Кабінету Міністрів України передбачено сплату, крім державного мита, вартості адміністративної послуги та вартості бланка паспорта.

"Суд підтримав позицію Державної міграційної служби України та поставив логічну крапку у суперечках з приводу обов'язкових платежів при оформленні закордонних паспортів", - наголосили в прес-службі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА