16:14 20.09.2013

ЦВК звернеться до ВАСУ за роз'ясненнями щодо порядку позбавлення нардепа Маркова мандата

2 хв читати

Центральна виборча комісія має намір звернутися до Вищого адміністративного суду України для того, щоб він роз'яснив порядок виконання рішення щодо позбавлення депутатського мандата народного депутата Ігоря Маркова, повідомила заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна.

"ЦВК не може домислювати норми закону, не може створювати нові норми, оскільки це буде перевищенням її повноважень, і за це передбачено відповідальність у кримінальному законодавстві", - заявила Ж.Усенко-Чорна.

Вона наголосила, що "не існує встановленого законом способу виконання рішення суду, і таким чином ЦВК поставлено в дещо своєрідне становище".

Вона також не виключила, що ЦВК може звернутися для роз'яснення до відповідного комітету Верховної Ради.

Як повідомлялося, Вищий адміністративний суд України 12 вересня ухвалив рішення за позовом екс-нардепа Юрія Кармазіна, яким фактично позбавив І.Маркова депутатських повноважень. Ю.Кармазін на підтвердження своїх позовних вимог доклав листа головного слідчого управління МВС України про фальсифікацію на виборах народних депутатів 28 жовтня 2012 року понад 6 тисяч підписів на користь І.Маркова.

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що Партія регіонів готова встати на захист І.Маркова, якщо він цього захоче. Коментуючи заяву І.Маркова про намір вийти зі складу фракції, О.Єфремов наголосив, що це право депутата: "Він не є членом нашої партії, тому як він увійшов до нашої фракції, так і може вийти з неї".

17 вересня голова Верховної Ради Володимир Рибак на ранковому пленарному засіданні повідомив, що І.Марков вийшов зі складу фракції Партії регіонів.

У прес-службі ВАСУ повідомили, що 17 вересня суд зробив повний текст рішення стосовно позбавлення І.Маркова мандата народного депутата України, направивши його сторонам у справі та в єдиний державний реєстр судових рішень.

20 вересня голова Верховної Ради Володимир Рибак офіційно оголосив рішення ВАСУ про припинення повноважень депутата Ігоря Маркова і запевнив, що це рішення суду буде виконано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА