12:32 22.09.2013

У Москві візьме гору конструктивний підхід для розвитку прагматичних відносин із Києвом - Єрмолаєв

2 хв читати

Директор Національного інституту стратегічних досліджень Андрій Єрмолаєв вірить, що в Москві візьме гору конструктивний підхід для розвитку прагматичних відносин із Києвом після підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС.

"Відносини в трикутнику Україна-ЄС-Росія мають для нас стратегічне значення за цілою низкою економічних, політичних і соціальних причин. Упродовж останніх чотирьох років Україна послідовно провадить зовнішню політику, спрямовану на інтеграцію в ЄС і стратегічне партнерство з Митним союзом. Постійно триває пошук формули балансування інтересів України та наших партнерів", - сказав А.Єрмолаєв в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" в суботу в Ялті.

Він наголосив, що Україна висуває свої пропозиції Росії та Європі. У цьому ряду - і угода про вільну торгівлю з країнами СНД, і отримання статусу спостерігача в Митному союзі.

Експерт упевнений, "що в нормальному розвитку відносин сьогодні зацікавлена не лише Україна".

"Усунення протиріч потрібне для розвитку всіх країн континенту. Останнім часом розуміння цього факту демонструють і європейські, і російські політики", - зазначив А.Єрмолаєв.

Він нагадав, що про таку можливість балансу інтересів говорили й учасники конференції, зокрема, Білл Клінтон і Тоні Блер висловили впевненість у тому, що Україні вдасться безконфліктно поєднувати євроінтеграцію і розвиток відносин із Митним союзом. У практичній площині, як вважають експерти, проблема торговельних відносин із країнами МС цілком успішно може бути розв'язана на базі норм і принципів СОТ.

А.Єрмолаєв зауважив, що після літніх економічних конфліктів між Росією та Україною назріває позитивна тенденція щодо двох країн, незважаючи на позиції радикально налагоджених противників співпраці. "Після загострення в торговельних відносинах улітку цього року, на мій погляд, Росія сьогодні готова повернутися до діалогу, розвивати прагматичні взаємини. Мабуть, політику погроз і тиску визнано безперспективною. Це, безумовно, позитивний момент, що дає надію на відновлення співпраці в повному обсязі. Залишається сподіватися, що конструктивний підхід візьме гору. Дуже високі очікування від саміту у Вільнюсі. Дуже висока зацікавленість у розвитку добросусідських партнерських відносин із Росією та Митним союзом. Тому вкрай важливо, щоб заяви політичних радикалів не вплинули на успіх поставлених Україною цілей", - наголосив директор НІСД.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА