17:43 23.09.2013

Суд розгляне по суті справу міліціонерів, що допустили втечу Мельника, 30 вересня

2 хв читати

Броварський міськрайонний суд призначив на 30 вересня розгляд по суті кримінального провадження стосовно міліціонерів, що допустили через свою недбалість втечу колишнього ректора Національного університету Державної податкової служби Петра Мельника.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення прийняв у понеділок на попередньому засіданні слідчий суддя Микола Шевчук.

Суд заслухав думку сторін і визнав можливим призначити до розгляду по суті у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження за обвинуваченням заступника начальника оперативного відділу чергової частини Ірпінського районного управління міліції Василя Удовиченка та колишнього заступника начальника з громадської безпеки ірпінської міліції Миколи Бедрія.

У коментарі журналістам після судового засідання міліціонери заявили, що не визнають своєї провини.

"Я нічого коментувати не хочу, з мого боку не було ніякої помилки", - сказав В.Удовиченко.

Начальник відділу прокуратури київської області Андрій Матвіяс сказав, що під час досудового слідства прокуратура дійшла висновку, що саме ці співробітники міліції винні у втечі П.Мельника.

Як повідомлялося, екс-ректора затримали 27 липня співробітники Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України. Він вимагав та отримав від двох українців хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів до свого вишу.

1 серпня Печерський райсуд Києва обрав для нього запобіжний захід у вигляді утримання під домашнім арештом. П.Мельнику було заборонено залишати місце проживання, за винятком тих ситуацій, коли йому знадобиться медичний огляд або лікування.

7 серпня на екс-ректора наділи електронний браслет, при цьому, за даними правоохоронців, процедура була швидкою: правоохоронці не налаштовували програму, без якої пристрій не працює. П.Мельник був першим високопосадовцем і першим арештантом у Київській області, щодо якого було застосовано такий спецзасіб.

Тим часом 9 серпня стало відомо, що П.Мельник утік з-під домашнього арешту, позбувшись електронного браслета. МВС оголосило його у всеукраїнський розшук. 14 серпня його було оголошено в міжнародний розшук за лінією Інтерполу.

Наприкінці серпня прокуратура Київської області повідомила про підозру двох службових осіб органів внутрішніх справ у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України), через що П.Мельнику вдалося втекти з-під домашнього арешту. Санкція за цією статтею передбачає позбавлення волі терміном від двох до п’яти років.

Апеляційний суд Києва прийняв рішення про те, що справу співробітників міліції розглядатиме Броварський міськрайонний суд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА