10:04 24.09.2013

ЄС визначив обсяг тимчасового застосування угоди про асоціацію з Україною, яка набуде чинності після підписання без ратифікації

2 хв читати
ЄС визначив обсяг тимчасового застосування угоди про асоціацію з Україною, яка набуде чинності після підписання без ратифікації

Країни-члени ЄС визначили обсяг тимчасового застосування угоди про асоціацію відразу ж після підписання документа без його ратифікації.

Відповідне рішення було ухвалено у рамках засідання комітету постійних представників країн ЄС (COREPER), яке відбулося в понеділок у Брюсселі, повідомив в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" міністр закордонних справ головуючої в ЄС Литви Лінас Лінкявічюс телефоном із Нью-Йорка.

"Важливість цього рішення полягає в тому, що можна буде відразу ж після підписання, якщо воно відбудеться, ввести в дію так зване тимчасове застосування положень угоди про асоціацію - це близько 90% угоди в частині глибокої та всеосяжної зони вільної торгівлі та понад 50% політичної частини. Хоча це рішення і технічне, воно дуже важливе у світлі необоротності процесу", - розповів суть ухваленого рішення Л.Лінкявічюс.

При цьому міністр наголосив, що рішення "хоча й технічного характеру, але має дуже важливе політичне значення". "З цим можна привітати", - додав він.

Водночас глава зовнішньополітичного відомства Литви констатував, що це рішення не передбачає рішення про можливе підписання самої угоди.

"Ще має бути ухвалено рішення щодо підписання, а його ще немає", - нагадав він.

Крім того, як зазначив Л.Лінкявічюс, ухвалення в понеділок рішення "дуже важливе не лише для України, а й для інших країн".

"Коли інші країни - Молдова та Грузія, як ми сподіваємося, підпишуть угоди, це буде прецедентом - для них пізніше також застосовуватиметься той самий порядок", - пояснив міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА