11:55 24.09.2013

Янукович підписав закони про направлення миротворців до ДР Конго і про ратифікацію угоди з НАТО про участь в операції "Океанський щит"

2 хв читати

Президент України Віктор Янукович підписав ухвалений Верховною Радою закон про направлення миротворчого контингенту для участі України в Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго.

Згідно з документом, до ДР Конго направляється "національний контингент загальною чисельністю до 300 військовослужбовців у терміни, визначені Радою безпеки ООН".

Планується, що основним озброєнням національного контингенту будуть п’ять бойових вертольотів типу Мі-24 та чотири військово-транспортні вертольоти типу Мі-8 із боєкомплектами з розрахунку по п’ять на один вертоліт, а також військова техніка - до 60 одиниць.

Згідно з даними Міністерства оборони України, завдання у складі Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго нині виконує 18-й окремий вертолітний загін, штатна чисельність контингенту - 156 осіб.

В.Янукович також підписав закон "Про ратифікацію угоди (у формі обміну листами) між Україною та Організацією Північноатлантичного договору про участь України в операції "Океанський щит".

Україна погодилася направити фрегат "Гетьман Сагайдачний", оснащений вертольотом Ка-27 і групою спеціального призначення, для участі в операції "Океанський щит" тривалістю 90 днів на початковому етапі в другій половині 2013 року за згодою НАТО.

При цьому Україна залишає за собою право визначати кількість і тип сил та засобів, які вона планує надати для операції "Океанський щит".

Перед залученням до операції корабель і особовий склад мають бути сертифіковані НАТО.

Україна покриватиме витрати на свої сили і засоби, утримання особового складу, озброєння та спорядження без витрат із боку НАТО, зокрема розгортання та повернення з району проведення операції.

У законі зазначено також, що НАТО не забезпечуватиме якихось компенсаційних виплат або відшкодувань Україні за залучення її сил та засобів в операції "Океанський щит".

Як очікується, 24 вересня фрегат "Гетьман Сагайдачний" із вертольотом та групою спецназу вийде з порту Севастополь із метою вже безпосередньої підготовки до виконання завдань операції з протидії піратству на морі "Океанський щит" та операції ЄС "Аталанта" в районі, наближеному до району проведення операцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА