17:46 24.09.2013

Упровадження єдиного електронного проїзного в Києві дасть змогу боротися з "зайцями" та розкраданнями, впевнені в КМДА

2 хв читати

Проект введення єдиного електронного проїзного документа в комунальному громадському транспорті в Києві є інвестиційним, і сума інвестицій може становити до 130 млн грн, повідомив радник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Кубраков.

"Ми чітко боротимемося з "зайцями" та з розкраданнями з комунальних підприємств, які мали місце", - заявив О.Кубраков журналістам у вівторок.

За його словами, лише за рахунок цього планується збільшити виручку за проїзд у громадському транспорті до 20%.

При цьому О.Кубраков наголосив, що цей проект є інвестиційним.

"Цей проект цілком інвестиційний, тобто там чітко зафіксовано, що система електронного квитка впроваджуватиметься повністю за рахунок інвестицій. Інвестиції становитимуть близько 120-130 млн грн", - зазначив він.

За його словами, наразі інвестор готує документацію щодо впровадження цього проекту.

Він також повідомив, що, згідно з договором, 8% від виручки отримуватиме інвестор. Водночас він наголосив, що наразі в Київпастрансі збір від виручки становить близько 30%, у київському метрополітені - 12%.

Він також зазначив, що цей проект фінансується за рекомендацією Європейського банку раціонального фінансування (ЄБРФ).

Відповідаючи на запитання про підвищення тарифів на проїзд у транспорті, радник голови КМДА наголосив, що цей проект планується окупити, насамперед, за рахунок збільшення рівня оплати за проїзд, а не підвищення тарифів.

Водночас він повідомив, що наразі КМДА подала до Кабінету Міністрів на погодження методологію з розрахунку тарифів у громадському транспорті залежно від кількості поїздок і від часу, проведеного в громадському транспорті.

За його словами, така методологія може бути узгоджена до кінця поточного року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА