16:06 26.09.2013

Кабмін схвалив програму подолання гендерної нерівності в Україні - Мінсоцполітики

2 хв читати

Уряд України затвердив розроблену Міністерством соціальної політики державну програму забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків на період до 2016 року.

Відповідне рішення ухвалено на сьогоднішньому засіданні Кабінету Міністрів України, повідомила міністр соціальної політики Наталія Королевська, інформує прес-служба Мінсоцполітики в четвер.

"Програма спрямована на подолання гендерної нерівності в Україні. На жаль, на сьогодні в Україні у більшості сфер жінки перебувають у гірших умовах, ніж чоловіки. Така ситуація недопустима і її треба виправляти", - зазначила Н.Королевська.

Вона нагадала, що сьогодні в Україні є вкрай низьким представництво жінок у владі - і виконавчій, і законодавчій. Крім того, існує розрив в оплаті праці українських жінок і чоловіків.

"У першому півріччі цього року розмір середньомісячної заробітної плати жінок становив 2 тис. 792 грн, а чоловіків - 3 тис. 614 грн. Фактичний розрив в оплаті праці за цей період становив 22,7%. Крім того, 55% безробітних - це саме жінки", - сказала міністр.

Н.Королевська зазначила, що реалізація програми дасть змогу ввести стандарти рівності жінок і чоловіків з урахуванням найкращого європейського досвіду, зокрема й у сфері соціально-трудових відносин.

"Зокрема, у рамках програми відбудуться заходи зі скорочення гендерного розриву в рівні заробітної плати. Крім того, увагу буде приділено питанням рівного розподілу сімейних обов'язків і відповідальності у вихованні дитини між жінками і чоловіками", - сказала вона.

Іншим напрямом роботи, за словами міністра, буде розвиток лідерських навичок у жінок, що дасть змогу їм брати активну участь в ухваленні управлінських рішень і веденні бізнесу. Адже представництво жінок у керівництві бізнес-структур є недостатнім: жінки очолюють 12% великих і 15% середніх підприємств. Крім того, непоодинокими є факти дискримінації за ознакою статі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по фермі в Коротичах, один цивільний загинув, троє поранені - Синєгубов

Зеленський змінив першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки - указ

ЗАСТУПНИК МІНІСТРА РОЗВИТКУ ГРОМАД, ТЕРИТОРІЙ ТА ІНФРАСТРУКТУРИ АЗАРХІНА НАПИСАЛА ЗАЯВУ ПРО ЗВІЛЬНЕННЯ З ПОСАДИ У ЗВ'ЯЗКУ ЗІ ЗВІЛЬНЕННЯМ ВІЦЕПРЕМ'ЄРА КУБРАКОВА

На Херсонщині в пожежі, що розпочалася внаслідок обстрілу, загинули двоє людей - голова ОВА

Кількість поранених у Вовчанську зросла до 5 людей - прокуратура

Україна і Сербія домовилися про проведення першого з 2013 року засідання Міжурядової комісії з питань торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва - Кулеба

На краматорському напрямку відбулося 27 бойових зіткнень - Генштаб ЗСУ

Рада оборони Харківщини вирішила примусово евакуювати з прикордонних громад дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Кличко терміново передав захисникам Вовчанська 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ

На харківському напрямку ворог мав частковий успіх у районі н. п. Лук'янці, просування зупинено - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА