12:33 28.09.2013

QR-таблички з посиланнями на "Вікіпедію" з'явилися на визначні пам'ятки Одеси

2 хв читати

Громадська організація "Одеса 2.0" у співпраці з вільною енциклопедією "Вікіпедія" (громадською організацією "Вікімедіа Україна") розпочала розміщення інтерактивних QR-табличок на пам'ятках архітектури та визначних пам'ятках Одеси.

Як повідомляє прес-служба організації, на першому етапі таблички з'явилися на 15-ти знакових для Одеси пам'ятках архітектури: будівлі Руського театру, готелі "Брістоль" (колишній готель "Червоний"), ансамблі Шахського палацу, Будинку з атлантами й інших.

"На кожній табличці унікальний QR-код. Для того, щоб дізнатися інформацію про будівлю, код потрібно відсканувати і програма переадресує вас на статтю у "Вікіпедії". Мову статті буде автоматично визначено відповідно з налаштуваннями смартфона або планшета користувача", - розповів представник організації Михайло Панченко.

Надалі організація має намір розмістити інтерактивні таблички на всіх пам'ятках архітектури міста. У цьому автори покладаються на активних одеситів.

"Кожен охочий може приєднатися до ініціативи, залишивши заявку на сайті проекту про розміщення таблички на тому чи іншому будинку-пам'ятці архітектури. Для того, щоб подати заявку, необхідно написати статтю про будівлю у "Вікіпедії" або надіслати посилання на вже наявну. Бажано супроводити фотографією", - додав М.Панченко.

Завершення проекту планується до 220-річчя Одеси у 2014-му році. Отримана в результаті інтерактивна карта архітектурних пам'яток та визначних пам'яток міста буде затребувана і туристами, і городянами.

"За 2012 рік одеський порт відвідало понад 100 іноземних морських і річкових круїзних суден, на яких до міста приїхали більше ніж 100 тис. туристів. Їх знайомство з архітектурою Одеси найчастіше закінчується будівлями Оперного театру, Міський біржі та Дому з однією стіною. Наша ініціатива розрахована на ширше інформування індивідуальних туристів і городян про історію будівництва міста, людей, які проживали чи працювали в тому чи іншому приміщенні", - розповів співавтор проекту Віталій Мірошников.

У прес-релізі організації зазначається, що проект з установлення інтерактивних табличок - це перший подібний досвід для України. Якщо ініціативу буде реалізовано в повному масштабі, то Одеса може стати першим містом-мільйонником в світі, яка здійснила подібний проект.

Еще по теме

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА