12:46 30.09.2013

Європейський вибір не може вважатися протиставленням України Росії - звернення церков і релігійних організацій

2 хв читати

Європейський шлях, обраний Україною, не може вважатися протиставленням Росії, вважають керівники десяти церков і релігійних організацій України.

Відповідне звернення до українського народу оприлюднила громадська організація "Інститут релігійної свободи" в понеділок.

"На нашу думку, майбутнє України природно обумовлене нашим історичним корінням - бути незалежною державою в колі вільних європейських народів. Переконані, що цей вибір не є і не може вважатися протиставленням України нашому історичному сусіду – Росії. Адже її державність, історія та культура теж тісно пов’язані з Європою. Сподіваємося, що російський народ і держава визнаватимуть і поважатимуть право України, як незалежної держави, обирати власний шлях у майбутнє – так само, як Україна визнає і поважає незалежність і суверенітет Російської Федерації", - йдеться у зверненні.

Керівники церков наголошують, що в сучасній об'єднаній Європі чимало того, що потребує змін чи виправлення - "так само, як і наш власний український дім".

"Традиційні духовні, культурні, сімейні та моральні цінності, на яких століттями ґрунтувалося життя народів Європи, – дорогоцінний скарб, який ми повинні цінувати, спільно берегти, захищати і примножувати. Знаємо, що у цій справі в Європі у нас є багато однодумців, з якими ми готові об’єднати зусилля. Сподіваємося, що через суспільну дискусію Україна обере для себе найкращий шлях розвитку. Ми ж будемо молитися, щоби Всевишній дав мудрість і правителям, і всьому народу, та допоміг зробити вірний вибір. До такої молитви закликаємо і всіх наших вірних", - наголошується у зверненні.

Документ підписали предстоятель УПЦ (МП) митрополит Володимир (Сабодан), предстоятель УПЦ (КП) Філарет (Денисенко), глава УГКЦ Святослав (Шевчук), голова Комісії з питань відносин між державою і церквою Римо-католицької церкви в Україні архієпископ Петро Мальчук, старший єпископ Церкви християн віри євангельської України Михайло Паночко, єпископ Української лютеранської церкви В'ячеслав Горпинчук, головний рабин Києва та України Об'єднання іудейських релігійних організацій України Яків Дов Блайх, голова Всеукраїнського Союзу об'єднань євангельських християн-баптистів В'ячеслав Нестерук, єпископ Німецької євангелічно-лютеранської церкви України Уланд Шпалінгер, голова Духовного управління мусульман України муфтій Ахмед Тамім.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нічні обстріли росіян призвели до тимчасового відключення світла в 7 областях - Міненерго

Україна націоналізувала два літаки, що належали найбільшому виробнику російської зброї, - СБУ

Затримано власника "Укрдонінвесту" бізнесмена Віталія Кропачова

СБУ й ГУР атакували військово-логістичні об'єкти в Севастополі, Туапсе й Новоросійську - джерело

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

Вихідні в Україні будуть теплими, на заході країни та на Лівобережжі короткочасні дощі й грози

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА