16:13 01.10.2013

"Нафтогаз України" пролонгував кредит Газпромбанку на $2 млрд

2 хв читати

Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" пролонгувала кредит на $2 млрд, залучений раніше у російського Газпромбанку, повідомив журналістам заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Андрій Бондаренко в Києві у вівторок.

"Ми пролонгували під держгарантії. Сподіваємося, що наступного сесійного тижня (Верховної Ради - ІФ) у другому читанні юридично дооформимо цю можливість", - сказав він.

А.Бондаренко уточнив, що хоча законопроект про надання держгарантій за цим кредитом ухвалено лише в першому читанні, пролонгація кредиту Газпромбанку є фактом, що вже відбувся.

Як повідомлялося, Газпромбанк, що надав у 2012 році НАК "Нафтогаз України" $2 млрд кредит під 8,5% річних із погашенням 24 червня 2013 року, висловив готовність продовжити термін користування цими коштами за умови додаткового забезпечення кредиту держгарантіями.

Верховна Рада України 19 вересня в першому читанні проголосувала за внесення змін до закону про державний бюджет на 2013 рік, дозволивши надати державні гарантії за зобов'язаннями "Нафтогазу України" перед Газпромбанком.

У пояснювальній записці до законопроекту відзначалася необхідність продовження користування кредитними коштами Газпромбанку у зв'язку з дефіцитом оборотних коштів "Нафтогазу", зокрема через незадовільні розрахунки споживачів (переважно ТКЕ) за природний газ і державне регулювання цін на газ і тарифів на теплову енергію для населення.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом із транзиту та зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА