18:07 01.10.2013

Скасовувати гарантування вкладів в інвалюті передчасно - НБУ

1 хв читати

В Україні передчасно скасовувати дію системи гарантування вкладів стосовно депозитів фізичних осіб в іноземній валюті, вважає заступник голови Національного банку України (НБУ) Олексій Ткаченко.

"Враховуючи, що історично вклади гарантувалися, зокрема, й у валюті, я вважаю, що це (скасування дії системи гарантування вкладів стосовно вкладів в іноземній валюті - ІФ) - передчасний захід", - сказав він під час круглого столу на тему: "Реформа системи гарантування вкладів рік потому: результати для держави, вкладників та фінустанов" у Києві у вівторок.

При цьому О.Ткаченко зазначив, що рівень доларизації за вкладами фізичних осіб залишається все ще досить високим - 45%.

Водночас, за оцінкою заступника голови правління української "дочки" Сбербанку Росії Ірини Князевої, нові вклади в інвалюті доцільно вивести з-під дії системи гарантування вкладів, що обумовлено, зокрема, підвищенням вартості ресурсів на зовнішніх ринках.

"Нові вклади у валюті треба припинити гарантувати. На ціну валютних ресурсів наступного року тиснутиме не внутрішній ринок, а зовнішній чинник... На мій погляд, однозначно, якщо клієнт хоче хеджувати всі свої валютні ризики, він має цей ризик прийняти на себе", - сказала банкір під час круглого столу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА