20:45 03.10.2013

Львівська облрада погодила проект про видобуток сланцевого газу з Chevron

2 хв читати

Львівська облрада погодила проект договору про розподіл вуглеців, які видобуватимуть у рамках Олеської ділянки між державою Україна, компанією "Шеврон Україна Б.В." і ТОВ "Надра Олеська".

За це рішення проголосували 66 депутатів. Обговорення тривало майже десять годин.

Згідно з рішенням, обласна рада доручила голові облради визначити та запропонувати представників від області до складу постійної міжвідомчої комісії з організації складання та виконання договорів про розподіл продукції.

Також сесія доручила голові Львівської обласної держадміністрації спільно з представниками Кабміну, депутатами облради розробити проект договору між Кабінетом Міністрів та Львівською обласною радою про передачу 10% частки держави від доходу з реалізації видобутих вуглеців у розпорядження облради або уповноваженої нею організації або компанії, передбачивши потреби територій, на яких здійснюватимуть видобуток сланцевого газу.

При цьому депутати пропонують 70% від цієї суми спрямовувати в райони, де здійснюється видобуток.

Крім того, в рішенні є пункт про створення групи з моніторингу виконання договору розподілу вуглеців та зазначеного рішення.

Також депутати звернулися до Кабміну з проханням виділити у 2013 році 12 млн грн на роботи з ліквідації полігону твердих побутових відходів, а в наступні три роки - по 90 млн грн щороку.

При цьому депутати прийняли правку, що рішення набуває чинності після того, як буде внесено зміни до чинного законодавство, які депутати виклали в пунктах 4 та 5.

Як повідомлялося, Україна в 2012 році провела три конкурси на укладення УРП: щодо Юзівської (Харківська та Донецька обл.), Олеської (Львівська та Івано-Франківська обл.) та Скіфської (глибоководний шельф Чорного моря) ділянок.

Переможцями конкурсу на розробку Олеської ділянки стала американська Chevron, Юзівської - англо-голландська Shell, Скіфської - консорціум на чолі з американською ExxonMobіl (40%, оператор), Shell (35%), австрійська OMV в особі румунської "дочки" Petrom (15%) і НАК "Надра України" (10%).

Проект УРП щодо Юзівської площі 16 січня погодила Донецька облрада, 17 січня - Харківська облрада.

Івано-Франківська облрада на позачерговій сесії 20 вересня погодила УРП із Chevron, проте вона набуде чинності після виконанні низки обов'язкових умов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА