12:01 04.10.2013

Підстав оголошувати в розшук активісток FEMEN немає, але й опитати їх як свідків неможливо - начальник київської міліції

2 хв читати

Міліція не має підстав оголошувати в розшук активісток руху FEMEN, оскільки про зміну їхнього процесуального статусу не йдеться - дівчата проходять свідками в кримінальному провадженні про незаконне поводження зі зброєю.

"Про зміну їхнього процесуального статусу наразі не йдеться, відповідно, немає підстав оголошувати їх у розшук", - розповів у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" начальник ГУМВС України в Києві Валерій Коряк.

Керівник столичної міліції розповів, що міліції не вдається опитати активісток руху як свідків у кримінальному провадженні про незаконне поводження зі зброєю. "Всі повістки слідчого ігноруються, мобільні телефони дівчат відключені. За місцем проживання їх також немає", - сказав В.Коряк.

За його словами, слідство через адвоката активісток FEMEN просило передати дівчатам прохання прийти до слідчого, проте реакції немає.

"Враховуючи, що статус свідків не обмежує їх у пересуванні, місцеперебування активісток руху на сьогодні невідоме, поки що опитати їх як свідків неможливо", - підсумував керівник міліції Києва.

Як повідомлялося, 27 серпня правоохоронці та вибухотехніки вилучили в київському офісі FEMEN предмети, схожі на пістолет марки ТТ і гранату, а також фотопортрети президента Росії Володимира Путіна та патріарха Кирила, на обличчях яких зображено мішень, на фото міститься ненормативна лексика.

У русі заявили, що всі знайдені предмети підкинули правоохоронці.

Активісток FEMEN викликали до київської міліції як свідків у кримінальному провадженні про незаконне поводження зі зброєю після виявлення в їхньому офісі зазначених предметів.

У FEMEN повідомили, що активістки Яна Жданова, Ганна Гуцол і Олександра Шевченко 30 серпня "здійснили втечу з України до Європи з метою продовжувати діяльність FEMEN". Вони виїхали з України внаслідок політичних переслідувань з боку влади через правоохоронців. В організації також зазначили, що "втеча" зумовлена тим, що дівчат викликали на допит, що означало: "активісток переведуть зі статусу підозрюваних у статус обвинувачуваних".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА