13:49 04.10.2013

Зі звільненням з Генпрокуратури Кузьміна зросли шанси лікування Тимошенко за кордоном - політолог

2 хв читати

Директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко вважає, що зі звільненням Рената Кузьміна з посади першого заступника генерального прокурора ймовірність направлення екс-прем'єра на лікування за кордон збільшилася.

"Поки що я не маю такої повної впевненості, але непрямо звільнення Кузьміна свідчить, що це може відбутися. Я думаю, що він був, найімовірніше, одним із тих, хто виступав проти такої комбінації. Його звільнення з прокуратури демонструє, що ймовірність сценарію лікування Тимошенко за кордоном збільшилася", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

"Я не впевнений на всі 100%, що її обов'язково направлять лікуватися за кордон", - наголосив політолог.

"Наскільки я знаю, наразі команда Тимошенко займає дуже жорстку позицію: їм мало направлення на лікування до Німеччини, вони вимагають повної політичної реабілітації, а на це Янукович може й не піти", - зазначив В.Фесенко.

Говорячи про перспективи підписання угоди про асоціацію Україна-ЄС, політолог сказав: "Угода про асоціацію - швидше так, ніж ні".

"Шанс на підписання буде, але не 100%, тому що в європейців немає поки що готової позиції", - пояснив він.

Як відомо, звільнення або направлення на лікування за кордон Ю.Тимошенко є однією з умов підписання угоди про асоціацію Україна ЄС. Питання підписання угоди розглядатиметься на саміті Східного партнерства, який відбудеться в листопаді у Вільнюсі.

У п'ятницю президент України Віктор Янукович своїм указом призначив Р.Кузьміна, який з 2010 року обіймав посаду першого заступника генерального прокурора, заступником секретаря РНБО. Р.Кузьмін курирував розслідування кримінальних справ стосовно Ю.Тимошенко, зокрема "газову справу", за якою екс-прем'єра було засуджено до семи років ув’язнення. В.Фесенко назвав звільнення Р.Кузьміна з посади "символічним жестом, який має показати заходу одну з форм подолання так званого вибіркового правосуддя".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА